Αιματοκύλισμα στη Μασσαλία σε βίαια επεισόδια μεταξύ Άγγλων και Ρώσων οπαδών

1118

Στους 19 ανήλθε ο αριθμός των ανθρώπων που τραυματίστηκαν το βράδυ του Σαββάτου στη Μασσαλία, στη νότια Γαλλία, στα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ οπαδών πριν από τον αγώνα Αγγλία-Ρωσία.

Οι συγκούσεις έλαβαν χώρα περιμετρικά του Παλιού Λιμανιού.Μεταξύ των τραυματιών οι τρεις βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, χωρίς ωστόσο η ζωή τους να κινδυνεύει. Αντιθέτως, ένας Βρετανός οπαδός δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, αφού δέχθηκε, γύρω στις 17.30 τοπική ώρα, “χτυπήματα με σιδηρόβεργες, κυρίως στο κεφάλι”, όπως γνωστοποίησε μια πηγή από την αστυνομία.

Λίγο πριν από την έναρξη του αγώνα επικρατούσε ηρεμία στο Παλιό Λιμάνι και επεισόδια ξέσπασαν κοντά στο στάδιο Βελοντρόμ. Οι Βρετανοί και οι Ρώσοι οπαδοί, πετώντας μπουκάλια και καρέκλες, συγκρούστηκαν μεταξύ τους αλλά και με άνδρες των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών στη Μασσαλία.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Μπερνάρ Καζνέβ, καταδίκασε “την ανεύθυνη κι εσκεμμένη συμπεριφορά των ψευδο-οπαδών” ,όπως τους χαρακτήρισε. Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη τουλάχιστον έξι ανθρώπων.

Σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση της περιοχής, ένας άνδρας υπέστη καρδιακή ανακοπή κατά τη διάρκεια των επεισοδίων και διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.