Αλμυρά μπισκότα βουτύρου με θυμάρι και λεμόνι

2497

Γράφει η Μιράντα Παπαδοπούλου

Υλικά
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
Ξύσμα από 2 λεμόνια
400 γρ. αλεύρι
2 κ.σ. θυμάρι
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κ.σ. κουκουνάρι

Εκτέλεση

Ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από το κουκουνάρι, σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Χωρίζουμε την ζύμη στη μέση και πλάθουμε δυο μπαστουνάκια τα οποία τυλίγουμε σε διάφανη μεμβράνη.

Τα βάζουμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά για να σφίξουν.

Κόβουμε τα μπαστουνάκια σε φέτες (1 εκ. πάχος) και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα.

Βάζουμε μερικά κουκουνάρια στην επιφάνεια, τα πατάμε λίγο για να σταθεροποιηθούν και ψήνουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 12 λεπτά.

Καλή Επιτυχία!