Ανατολίτικο τσιζκέικ

1787

Γράφει η Μιράντα Παπαδοπούλου

Υλικά
1 πακέτο κανταΐφι
200 γρ. βούτυρο λιωμένο
2 κ.σ. άχνη ζάχαρη
¾ κ.γ. κάρδαμο
40 γρ. φιστίκι Αιγίνης ψιλοκομμένο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
600 γρ. τυρί Philadelphia
200 γρ. κρέμα γάλακτος
60 γρ. άχνη ζάχαρη

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
1 κ.γ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Ανοίγουμε τις ίνες από το κανταΐφι με τα δάχτυλά μας για να αφρατέψει.

Παίρνουμε το μισό κανταΐφι, το κόβουμε με ένα μαχαίρι σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε 100 γρ. λιωμένο βούτυρο, 2 κ.σ. άχνη ζάχαρη, κάρδαμο και ανακατεύουμε καλά.

Το απλώνουμε σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και το ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Βουτυρώνουμε το υπόλοιπο κανταΐφι, το στρώνουμε σε μια στρόγγυλη φόρμα 28’ με αποσπώμενο πάτο.

Το πατάμε καλά για να γίνει επίπεδο και το ψήνουμε για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Βράζουμε την ζάχαρη με το νερό και το λεμόνι για 5 λεπτά και μόλις την βγάλουμε από τον φούρνο σιροπιάζουμε με αυτό την βάση από κανταΐφι.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ για 3-4 λεπτά.

Προσθέτουμε το τυρί Philadelphia, άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.

Στρώνουμε την κρέμα πάνω στην βάση κανταΐφι, αφού πρώτα έχει κρυώσει καλά.

Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τα τραγανά τρίμματα κανταΐφι και φιστίκι Αιγίνης.

Καλή Επιτυχία!