Αναχώρησαν αιφνιδίως οι δανειστές από την Αθήνα, λόγω «κοριών»

881

 

Αιφνιδιαστικά αναχώρησαν  το πρωί της Παρασκευής από την Αθήνα οι επικεφαλής του κουαρτέτου των δανειστών για κατ΄ ιδίαν διαβουλεύσεις με τους προϊσταμένους τους στις Βρυξέλλες.

Πολλοί εκτιμούν ότι η απόφαση να αναχωρήσουν για Βρυξέλλες συνδέεται με την διαρροή της συνομιλίας Βελκουλέσκου-Τόμσεν, καθώς οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν επιθυμούσαν οι συνομιλία με τους προΪσταμένους τους να γίνει μέσω τηλεφώνου.

Κυβερνητικές πηγές δηλώνουν ότι η αναχώρηση ήταν προγραμματισμένη και οι συνομιλίες θα συνεχιστούν το Σαββατοκύριακο. Κύκλοι των  θεσμών κάνουν λόγο για εκ του σύνεγγυς συνομιλία με την ομάδα τεχνοκρατών του Euroworking group που συνεδριάζει σήμερα. Παράλληλα, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών παραμένουν και εργάζονται τα τεχνικά κλιμάκια.

Όπως είναι ήδη γνωστό απο χθες,  έχει προγραμματιστεί ραντεβού των επικεφαλής του κουαρτέτου με τον Γιώργο Κατρούγκαλο για το ασφαλιστικό αύριο Σάββατο . Στόχος των επαφών, όπως επισημαίνεται , είναι η επεξεργασία ενός κειμένου συμφωνίας το αργότερο έως την Τρίτη, ώστε να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση έως το  Πάσχα.