Αντιμέτωπη με ποινική δίωξη η Μπριζίτ Μπαρντό για ρατσιστικές δηλώσεις

670

Αντιμέτωπη με ποινική δίωξη βρίσκεται η Γαλλίδα ηθοποιός και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ζώων Μπριζίτ Μπαρντό, με αφορμή νέες ρατσιστικές της δηλώσεις καθώς αποκάλεσε τους κατοίκους του γαλλικού νησιού Ρεϋνιόν «εκφυλισμένους αγροίκους».

«Οι ντόπιοι έχουν διατηρήσει τα άγρια ​​γονίδια τους», γράφει η 84χρονη Μπαρντό σε μια ανοιχτή επιστολή προς τον νομάρχη της Ρεϋνιόν, καθώς κάνει λόγο για κακοποίηση των ζώων από τους κατοίκους του νησιού.

Η Μπριζίτ Μπαρντό που έχει καταδικαστεί ήδη πέντε φορές για παρόμοια αδικήματα στο παρελθόν,έβαλε αυτή τη φορά στο στόχαστρο, τους ινδουιστές του γαλλικού νησιού.

Η διάσημη Γαλλίδα ηθοποιός περιγράφει τη Ρεϋνιόν ως ένα «δαιμονικό νησί» και κατηγηγορεί τους κατοίκους της για σκηλότητα απέναντι σε διάφορα ζώα όπως σκύλοι και γάτες.

Η Μπριζίτ Μπαρντό, ισχυρίστηκε μάλιστα ότι οι προσκυνητές που συμμετείχαν σε «ινδουιστικές τελετές… αποκεφαλίζουν τα κατσίκια και στη συνέχεια ρίχνουν τα εντόσθιά τους στη θάλασσα, για να προσελκύσουν καρχαρίες».

Ζώα όπως κατσίκες και κοτόπουλα θυσιάζονται από τους πιστούς κατά τη διάρκεια ενός φεστιβάλ στο νησί, με ακτιβιστές από όλο τον κόσμο να ζητούν την απαγόρευση αυτής της πρακτικής.

Η Μπριζίντ Μπαρντό είναι από πολλά χρόνια υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ζώων. Ωστόσο έχει επανειλημμένα απασχολήσει τη δημοσιότητα για τις ξενοφοβικές και ρατσιστικές δηλώσεις κυρίως κατά του Ισλάμ και των μουσουλμάνων.

Έχει καταδικαστεί πέντε φορές από τη δικαιοσύνη και, μάλιστα, το τελευταίο πρόστιμο είναι το μεγαλύτερο από κάθε άλλη φορά.