Απίστευτο! Eλεύθερα μέλη συμμορίας με 62 διαρρήξεις σε σπίτια

1041

Ανησυχία έχει προκαλέσει στην Ελληνική Αστυνομία το γεγονός ότι αφέθηκαν ελεύθερα τα μέλη συμμορίας που διέπραξαν 62 κλοπές και διαρρήξεις στη βορειοανατολική Αττική, με λεία που εκτιμάται στο μισό εκατομμύριο ευρώ και τα οποία είχαν συλληφθεί πριν από τρεις ημέρες.

Οι συγκεκριμένοι ποινικοί είχαν αποφυλακισθεί πρόωρα, τον Μάιο του 2015,καθώς είχαν  καταδικασθεί για παρόμοιες εγκληματικές ενέργειες, με τον νέο νόμο του υπουργείου Δικαιοσύνης και βρίσκονταν εκτός φυλακής με περιοριστικούς όρους.

Λίγο μετά την αποφυλάκισή τους το 2015, τα μέλη της συμμορίας ξεκίνησαν νέο κύκλο διαρρήξεων και κλοπών. Αυτό όμως φαίνεται να μην έχει ληφθεί υπόψη στην απόφαση να αφεθούν ξανά ελεύθεροι, παρότι είχαν δικαστικές εκκρεμότητες. Για τη σύλληψη μάλιστα των κακοποιών αυτών, κορυφαίοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας ,σε συνέντευξη Τύπου έκαναν λόγο για τη μεγάλη επιτυχία των διωκτικών αρχών που κατάφεραν να εξαρθρώσουν μια ιδιαίτερα επικίνδυνη συμμορία.

Οι κακοποιοί για να εισβάλουν στα σπίτια χρησιμοποιούσαν ακόμα και μεγάλες τσουγκράνες, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις αφαιρούσαν και όλα τα κουφώματα.Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκφράζουν φόβο για «ανακύκλωση του εγκλήματος». Από την πλευρά τους οι δικαστικοί λειτουργοί επικαλούνται απόφαση που ακολουθεί τα δεδομένα του νέου νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης με στόχο κυρίως την αποσυμφόρηση των φυλακών.

Η υπόθεση αυτή αποκαλύφθηκε προ δύο ημερών από το Τμήμα Ασφαλείας Ψυχικού και άλλες αστυνομικές υπηρεσίες.Τις απογευματινές ώρες της 11ης Μαΐου 2016 είχαν συλληφθεί στο Ψυχικό δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 33 και 40 ετών, μέλη της σπείρας ενώ αναζητούνται και άλλοι συνεργοί τους.