Αποκαλύψεις για τα αίτια θανάτου του Prince

1220

 

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τα αίτια θανάτου του θρύλου της μουσικής Prince, που έχασε τη ζωή του στις 21 Απριλίου, σε ηλικία 57 ετών.

Στις 15 Απριλίου, μετά τη συναυλία του στην Ατλάντα, εισήλθε σε νοσοκομείο του Ιλινόι, σε κρίσιμη κατάσταση από υπερβολική κατανάλωση χαπιών Perecocet. Τα  χάπια αυτά περιέχουν την ουσία οξυκoδόνη και χαρακτηρίζεται ως η ηρωίνη των φτωχών, που πολλές φορές χρησιμοποιείται από τοξικομανείς ως παυσίπονο.

Σύμφωνα με την Dailystar, το βράδυ πριν από τον θάνατό του, ο Prince είχε επισκεφτεί ένα φαρμακείο, για τέταρτη φορά μέσα σε μία εβδομάδα. Οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες και προσπαθούν να έρθουν σε επαφή με τη συνοδεία του τραγουδιστή, τους φίλους, το προσωπικό και τα πληρώματα των αεροσκαφών, που είχαν περάσει τις τελευταίες μέρες μαζί του.

Οι γιατροί προειδοποιούν  ότι αν το Perecocet καταναλωθεί σε μεγάλες ποσότητες, είναι ικανό ακόμα και να διακόψει την αναπνοή του χρήστη.

Πηγή που μίλησε στην Dailystar, ανέφερε ότι « κατανοούμε ότι ο Prince είχε πρόβλημα στο ισχίο και ταλαιπωρούνταν χρόνια από πόνους. Φυσικά πήρε παυσίπονα για να ανακουφιστεί, αλλά η αστυνομία εξετάζει αν του είχαν συνταγογραφηθεί πάρα πολλά».

Μεγάλες ποσότητες του ίδιου φαρμάκου βρήκαν και στην έπαυλη του Μάικλ Τζάκσον, στο Λος Άντζελες.

Οριστική απάντηση για τα αίτια του θανάτου του πρίγκιπα της μουσικής θα δώσουν οι τοξικολογικές εξετάσεις τις επόμενες ημέρες. Πάντως, σύμφωνα με τη νεκροτομή αποκλείεται το ενδεχόμενο αυτοκτονίας, καθώς δεν βρέθηκαν σημάδια τραύματος στο σώμα