Απορρίπτουν την κυβερνητική πολιτική οκτώ στους δέκα πολίτες

806

Οκτώ στους δέκα πολίτες θεωρούν ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco.

Η νέα έρευνα που έγινε για την ΓΣΕΕ και δημοσιεύεται στα «Νέα», στο διάστημα 30 Μαΐου με 2 Ιουνίου, καταγράφει και τη μεγάλη ανησυχία των πολιτών για τα μέτρα που θα συνοδεύουν την επόμενη αξιολόγηση του φθινοπώρου, ιδίως στο πεδίο των εργασιακών αλλαγών.

Όπως καταγράφεται στη δημοσκόπηση, το 63% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 61% των ψηφοφόρων των ΑΝΕΛ αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους και δεν θεωρούν ικανή την παρούσα κυβέρνηση να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Συνολικά , μόνο το 11% εξακολουθεί να επενδύει στις κυβερνητικές ικανότητες.Όπως σημειώνει η εφημερίδα, ακόμη και στην προνομιακή για τον ΣΥΡΙΖΑ ομάδα των νέων ψηφοφόρων (ηλικίες 18-24) το ρήγμα είναι μεγάλο, αφού μόνο το 28% των ερωτηθέντων εξακολουθεί να δείχνει κάποια εμπιστοσύνη, ενώ στις λεγόμενες παραγωγικές ηλικίες και στους συνταξιούχους η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα τείχος αμφισβήτησης (άνω του 80%). 

Στην ίδια δημοσκόπηση αποτυπώνεται και το γεγονός ότι, μια συμφωνία για τη βιωσιμότητα του χρέους δεν συγκινεί και δεν δείχνει ικανή, ακόμη κι αν επιτευχθεί στο προσεχές μέλλον, να αλλάξει την αρνητική εικόνα: Τα μέτρα λιτότητας είναι το μόνο κριτήριο που κατά τους ερωτηθέντες (σε ποσοστό 74%) δείχνει την κατεύθυνση της ελληνικής οικονομίας. Εν αναμονή του επόμενου πακέτου για τα εργασιακά, μάλιστα, το 84% εκφράζει εκ των προτέρων τη βεβαιότητα ότι οι ομαδικές απολύσεις θα καθηλώσουν αντί να δώσουν ώθηση στην οικονομία.