Απόρθητο φρούριο η Αθήνα, λόγω της επίσκεψης Πούτιν – Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

1106

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με 2.500 αστυνομικούς επί ποδός  και έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν ληφθεί, ενόψει της σημερινής επίσκεψης στην Αθήνα του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος αναμένεται να φτάσει στις 15:30, στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί δεν περιλαμβάνουν μόνο το κέντρο της Αθήνας, αλλά και όλη τη διαδρομή του Ρώσου προέδρου , από το αεροδρόμιο μέχρι την Ηρώδου Αττικού.

Η Τροχαία θα προχωρήσει σε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, από τις 14:00, με αποκλεισμούς δρόμων και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας στη διαδρομή από το αεροδρόμιο μέχρι το κέντρο της Αθήνας. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Τροχαίας θα ισχύσουν μέχρι και αύριο το πρωί, οπότε ο πρόεδρος της Ρωσίας θα αναχωρήσει για το Άγιο Όρος.

Toν Βλαντιμίρ Πούτιν θα συνοδεύουν 70 κομάντο της Προεδρικής Φρουράς, με βαρύ οπλισμό , ηλεκτρονικό εξοπλισμό και δίκτυ εντοπισμού εξουδετέρωσης βομβών.

Η επίσκεψη εργασίας του Προέδρου Πούτιν στη χώρα γίνεται έπειτα από δέκα χρόνια, στο πλαίσιο του Αφιερωματικού Έτους Ελλάδας-Ρωσίας 2016 και σε συνέχεια των επισκέψεων του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σε Κρεμλίνο και Οικονομικό Φόρουμ Πετρούπολης το περασμένο έτος, καθώς και του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Μόσχα τον Ιανουάριο του 2016.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθούν η οικονομική και ενεργειακή συνεργασία, καθώς και θέματα επενδύσεων. Η ατζέντα των συνομιλιών μεταξύ του Πρωθυπουργού και του Ρώσου Προέδρου, και των δύο κυβερνητικών αντιπροσωπιών, θα επικεντρωθεί  στην ενίσχυση των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων, στην αναβάθμιση του πολιτικού διαλόγου για διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, καθώς και για τις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας και ΝΑΤΟ-Ρωσίας  και στη συνεργασία στους τομείς του πολιτισμού, της παιδείας, της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Τον Βλαντιμίρ Πούτιν θα υποδεχθεί στο αεροδρόμιο  ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος. Τον Ρώσο πρόεδρο θα συνοδεύει κυβερνητική αντιπροσωπία με τη συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών, Ενέργειας, Μεταφορών, Πολιτισμού, Οικονομικής Ανάπτυξης, Γεωργίας και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου. Στην αποστολή θα συμμετέχουν οι διευθύνοντες σύμβουλοι της Gazprom και της Rosneft και δεκάδες άλλοι επιχειρηματίες.

Αμέσως μετά, θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα έχει συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και στις 17:00 το απόγευμα θα βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα έχει κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.