”Αύγουστος” του Tracy Letts στο θέατρο Δημήτρης Χορν 

1890

Γράφει η Ζωή Μπέη

Φέτος στο θέατρο Δημήτρης Χορν παρουσιάζεται, το βραβευμένο με Pulitzer και Tony “Αύγουστος” του Tracy Letts, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη. 
Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους παίζουν οι ηθοποιοί: Θέμις Μπαζάκα, Μαρία Πρωτόπαππα, Βίκυ Βολιώτη, Μαρίνα Ασλάνογλου, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Μάνος Βακούσης, Μαρία Κατσιαδάκη, Νίκος Αλεξίου, Θύμιος Κούκιος, Κώστας Ανταλόπουλος, Σίσσυ Τουμάση, Aurora Marion.
Οι περισσότεροι απο εμάς θυμόμαστε το έργο αυτό στις κινηματογραφικές αίθουσες, πριν μερικά χρόνια, με τη συγκλονιστική ερμηνεία της Μέριλ Στριπ, τη Τζούλια Ρόμπερτς και άλλους ηθοποιούς.
Πρόκειται για μια συγκινητική, σκοτεινή οικογενειακή ιστορία με αρκετές δόσεις χιούμορ. Οι ζωές των μελών της οικογένειας δεν επικοινωνούν μέχρι να προκύψει μία έντονη οικογενειακή κρίση. Τότε θα συγκεντρωθούν όλοι στο πατρικό τους στην Οκλαχόμα, ώστε οι 3 κόρες της οικογένειας μαζί με τους συγγενείς τους να βρουν τον πατερα τους που έχει χαθεί, όπως τους έχει ενημερώσει η μανιοκαταθλιπτική μητέρα τους. 
Αφού συγκεντρώνονται όλοι, στρώνεται το τραπέζι και αρχίζει η μάχη και η ένταση. Μυστικά και ψέματα της οικογένειας αποκαλύπτονται και ξεχασμένες διαφορές και πάθη έρχονται πάλι στο προσκήνιο. Οι εκρήξεις που προκύπτουν με το οικογενειακό αυτό δράμα, πολλές και τα μέλη της οικογένειας Γουέστον καλούνται να ξεπεράσουν αυτή την κρίση. 
Πρόκειται για ένα έργο σκληρό με πολλές νότες χιούμορ, με έντονα οικογενειακό χαρακτήρα, που σκοπό έχει να δείξει την πικρία, τη χολή, την τρυφερότητα και ολα όσα υπάρχουν σε μια οικογένεια με προβλήματα. Τα δραματικά με τα διασκεδαστικά στοιχεία εναλλάσσονται έντονα όπως άλλωστε και τα συναισθήματα των μελών της οικογένειας Γουέστον.
Ο “Αύγουστος” είναι μια από τις μεγαλύτερες θεατρικές επιτυχίες στην Αμερική και την Αγγλία αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς έχει παρουσιαστεί σε πάνω από 30 χώρες.