Αύξηση επισκεπτών σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους τον Μάιο – Ποια προτιμούν οι τουρίστες

638

Αύξηση 18,2% σημειώθηκε στον αριθμό των επισκεπτών στα μουσεία της χώρας τον Μάιο εφέτος, ενώ οι επισκέπτες ελεύθερης εισόδου αυξήθηκαν 20,2% και οι εισπράξεις 18,7%.

Το α’ πεντάμηνο, παρατηρείται αύξηση κατά 9,2% στους επισκέπτες των μουσείων, κατά 5,5% στους επισκέπτες ελεύθερης εισόδου και κατά 14,3% στις εισπράξεις.

Σύμφωνα επίσης με την ΕΛΣΤΑΤ, στους αρχαιολογικούς χώρους καταγράφηκε τον Μάιο αύξηση των επισκεπτών κατά 21,5%, κατά 28,8% στον αριθμό των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου και κατά 18,5% στις εισπράξεις. Το α’ πεντάμηνο, υπήρξε αύξηση των επισκεπτών κατά 19,4%, αύξηση κατά 15,1% των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου και κατά 20% στις εισπράξεις.

Πρώτο σε προτιμήσεις το Μουσείο Ακρόπολης, με δεύτερο σε προτίμηση επισκεπτών το 1ο 5μηνο του 2018 το Εθνικό Αρχαιολογικό και ακολουθεί το μουσείο του Ηρακλείου στην Κρήτη.

Όσον αφορά στους αρχαιολογικούς χώρους την πρωτιά στις προτιμήσεις των επισκεπτών το πρώτο 5μηνο του έτους κατέλαβαν η Κνωσσός, οι Δελφοί, η Αρχαία Ολυμπία και το Σούνιο.