Αυτά είναι τα επαγγέλματα που “φλερτάρουν” με την κατάθλιψη

1887

Γράφει η Θεοδώρα Χίσκου

Όπως ήδη θα ξέρετε, το ιδανικό για τον κάθε άνθρωπο είναι να καταφέρει να συνδυάσει το χόμπι του με την εργασία του. Όσες ώρες και να δουλέψει θα γυρίζει σπίτι γεμάτος, χωρίς στρες και θα πηγαίνει με χαρά την επόμενη μέρα στη δουλειά του.

Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποιες πτυχές του κάθε επαγγέλματος που μπορούν να εμφανίσουν συμπτώματα κατάθλιψης ή και να επιδεινώσουν μια ήδη υπάρχουσα.

Δείτε μερικά από τα επαγγέλματα που “φλερτάρουν” πιο πολύ με την κατάθλιψη.

Κοινωνικοί Λειτουργοί

Αυτό το επάγγελμα φτάνει στην κορυφή των επαγγελμάτων με κατάθλιψη. Όσο έργο και αν παράγει ένας κοινωνικός λειτουργός, είναι από μόνο του ένα επάγγελμα καταθλιπτικό. Η συναναστροφή με κακοποιημένα παιδιά και διαλυμένες οικογένειες δεν είναι ότι καλύτερο για έναν άνθρωπο. Είναι δύσκολο να γυρνάς σπίτι χαρούμενος και ξένοιαστος λες και δεν είδες τίποτα.

Δάσκαλοι – Καθηγητές

Το επάγγελμα αυτό είναι πολύ απαιτητικό και σίγουρα δεν τελειώνει με το που χτυπήσει το κουδούνι. Ο δάσκαλος ή ο καθηγητής σου έχει πολλή δουλειά να συνεχίσει σπίτι του, όπως το να διορθώσει τα τεστ σου, να προετοιμάσει το αυριανό σου μάθημα και φυσικά μην ξεχνάς πως έχει κι’ αυτός δικά του παιδιά, ένα σπίτι το οποίο τον περιμένει και χρειάζεται την ουσιαστική του παρουσία. Είναι ένα πολύ δύσκολο επάγγελμα, με πολύ πίεση και πολλές απαιτήσεις. Μη σου φανεί περίεργο που ο αγαπημένος σου καθηγητής μπορεί να πάσχει από κατάθλιψη. Γι’ αυτό να αγαπάς λίγο παραπάνω τον καθηγητή σου, χάνει πολλές ώρες της ημέρας του για εσένα και για να έχεις εσύ τις σωστές γνώσεις.

Καλλιτέχνες

Οι καλλιτέχνες θεωρούνται άτομα τα οποία είναι άξια ζήλιας, αφού κάνουν το χόμπι τους επάγγελμα. Not. Εκείνοι δεν το αντιμετωπίζουν πολλές φορές έτσι και εμφανίζουν μάλιστα μεγάλο ποσοστό κυκλοθυμίας την ημέρα. Η δε είσοδός τους στο lifestyle, τους κάνει να έχουν τάσεις απομόνωσης που αυξάνει τις πιθανότητες να πάθουν κατάθλιψη. Σίγουρα δεν είναι όλα ρόδινα, όπως μπορεί να νομίζατε.

Νοσοκόμοι και Παιδοκόμοι

Στην κορυφή των επαγγελμάτων με καταθλιπτικά συμπτώματα. Οι νοσοκόμοι και οι παιδοκόμοι, φροντίζουν σε καθημερινή βάση συνανθρώπους μας, οι οποίοι πολλές φορές δεν μπορούν να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους για το καλό που τους παρέχεται. Έτσι το επάγγελμα αυτό δεν έχει θετική συναισθηματική ενίσχυση.

Σερβιτόροι

Αν το καλοσκεφτούμε, οι απολαβές που παίρνει ένας σερβιτόρος είναι πολύ μικρές μπροστά σε αυτό που παράγει. Έχει τόσους ανθρώπους πάνω από το κεφάλι του να του υπαγορεύουν τι να κάνει και από την άλλη πλευρά, συναναστρέφεται με πολύ κόσμο και διαφορετικές συμπεριφορές κάθε μέρα και καμιά φορά δεν είναι και ό,τι πιο ευχάριστο. Πολλοί είναι αυτοί που συμπεριφέρονται με αγένεια στον άνθρωπο που τους σερβίρει, τον προσβάλουν ή φτάνουν στο σημείο να τον μειώσουν κιόλας. Άρα μπορούμε να καταλάβουμε γιατί “φλερτάρει” με την κατάθλιψη.