19 Μαΐου 2024 | 4:57 ΠΜ
Αρχική Ειδήσεις Μπαράζ τηλεδιασκέψεων για την πρώτη κατοικία το Σαββατοκύριακο

Μπαράζ τηλεδιασκέψεων για την πρώτη κατοικία το Σαββατοκύριακο

1129
Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το Eurogroup της 11ης Μαρτίου, όπου θα αποφασιστεί αν η Ελλάδα θα πάρει τη δόση του 1 δισ. ευρώ ή όχι.
Για να ανάψει το «πράσινο φως» θα πρέπει να έχει προκύψει συμφωνία σε δυο από τα ζητήματα που η Κομισιόν έβγαλε… κίτρινη κάρτα στην Ελλάδα: το νέο πλαίσιο για την πρώτη κατοικία και την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα υπάρξει μπαράζ τηλεδιασκέψεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τους θεσμούς για να βρεθεί η «χρυσή τομή» ώστε να «περάσει» το οριστικό σχέδιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Η κυβέρνηση θέλει ο νόμος που θα διαδεχτεί τον νόμο Κατσέλη να ψηφιστεί έως την ερχόμενη Πέμπτη, ώστε να έχει ένα ισχυρό χαρτί στα χέρια της ενόψει Eurogroup.

Κυβερνητικός παράγοντας με γνώση του θέματος, ανέφερε, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ότι οι κύριες ενστάσεις από την ΕΚΤ οφείλονταν στο ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είχε το προγενέστερο σχέδιο από τη συμφωνία κυβέρνησης- τραπεζών την περασμένη Τετάρτη. Το δεύτερο ζήτημα αφορά στην πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, όπου πρέπει να υπάρξει συμφωνία για το πώς θα γίνει ο νέος διαγωνισμός.

Kυβερνητικές πηγές, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, αφήνουν ανοιχτό, υπό προϋποθέσεις, το ζήτημα της μείωσης των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ, τα οποία είναι «κλειδωμένα» έως το 2022.