Μήνυση του Τζόνι Ντεπ κατά της Άμπερ Χερντ

921

Χωρίς τέλος η διαμάχη ανάμεσα στον Τζόνι Ντεπ και την Άμπερ Χερντ, μετά το διαζύγιό τους.Ο Τζόνι Ντεπ έκανε μήνυση για δυσφήμιση στην πρώην σύζυγό του, αξιώνοντας αποζημίωση ύψους 50 εκατ. δολαρίων, για το άρθρο που είχε γράψει η Αμπερ Χερντ, χαρακτηρίζοντας τον εαυτό της θύμα ενδοοικογενειακής βίας.

Η μήνυση για δυσφήμιση, με την απαίτηση αποζημίωσης 50 εκατ. δολαρίων, αφορούν το άρθρο της Χερντ που είχε δημοσιεύσει η Washington Post στις 18 Δεκεμβρίου 2018. «Μίλησα εναντίον της σεξουαλικής βίας και αντιμετώπισα την οργή της κουλτούρας μας. Αυτό πρέπει να αλλάξει», ήταν ο τίτλος του άρθρου.

Απαντώντας, η πλευρά της Χερντ χαρακτήρισε «ασόβαρη», την τελευταία κίνηση του Ντεπ και τον κατηγόρησε ότι είναι μία ακόμη προσπάθειά του να τη φιμώσει. «Δεν θα φιμωθεί. Οι ενέργειές του αποδεικνύουν ότι είναι ανίκανος να αποδεχθεί την αλήθεια για τη συνεχή βίαιη συμπεριφορά του. Αλλά ενώ εμφανίζεται αποφασισμένος να επιτύχει την αυτοκαταστροφή του, εμείς θα κερδίσουμε νικώντας αυτή την αβάσιμη μήνυση και βάζοντας τέλος στη συνεχιζόμενη άθλια παρενόχληση της πελάτισσάς μου από τον κ. Ντεπ και τη νομική ομάδα του», ανέφερε δικηγόρος της Χερντ.

Ο Ντεπ και η Χερντ ήταν παντρεμένοι από τον Φεβρουάριο του 2015 έως τον Μάιο του 2016. Η ηθοποιός κατέθεσε αίτημα για περιοριστικά μέτρα, για ενδοοικογενειακή βία, εναντίον του τον Μάιο του 2016 και τον κατηγόρησε ότι την κακοποιούσε. Ο Ντεπ το διέψευσε και κατέληξαν σε συμβιβασμό για το διαζύγιό τους, από τον οποίο εκείνη πήρε 7 εκατ. δολάρια, τα οποία δώρισε για φιλανθρωπικό σκοπό. Και οι δύο υπέγραψαν έγγραφα που τους απαγορεύει να συζητούν για τη σχέση τους δημόσια.