Βρέθηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους της EgyptAir ανοιχτά της Κρήτης

1023

Συντρίμμια και σκοινιά, που εικάζεται ότι ανήκουν στο εξαφανισμένο αεροσκάφος της EgyptAir εντόπισε αιγυπτιακό αεροσκάφος τύπου C-295 το οποίο ερευνούσε από αέρος την θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Κρήτης.
Το υπουργείο Εθικής Άμυνας αναφέρει «ότι εντοπίστηκαν πλαστικά αντικείμενα με σκοινιά, 50 μίλια από το σημείο που χάθηκε το ίχνος του αεροσκάφους των αιγυπτιακών αερογραμμών». Τα ευρήματα εντοπίστηκαν στις 15:20 το μεσημέρι και επαναβεβαιώθηκε ότι υπάρχουν αντικείμενα σε νεότερη οπτική παρατήρηση από αέρος στις 15:25.
Η πληροφορία που δόθηκε στις ελληνικές αρχές από το αιγυπτιακό αεροσκάφος τύπου C-295 το οποίο συμμετέχει στις έρευνες είναι από ευρήματα στην περιοχή 210 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Πλαστικά και σχοινιά, τα οποία εικάζεται ότι μπορεί να ανήκουν στο αεροσκάφος της EgyptAir που χάθηκε το πρωί, εντόπισαν αιγυπτιακές δυνάμεις, περίπου 50 μιλιά από το σημείο που το αεροσκάφος εξέπεμψε το τελευταίο σήμα, σύμφωνα με πληροφορίες από το ελληνικό υπουργείο Άμυνας.
Διεθνή μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι έχουν εντοπιστεί δύο μεγάλα πλαστικά αντικείμενα νότια της Κρήτης. Δεν είναι γνωστό αν πρόκειται για τα ίδια αντικείμενα στα οποία αναφέρεται το ελληνικό ΥΕΘΑ.

Τρομοκρατική επίθεση;

Τα αίτια της εξαφάνισης παραμένουν άγνωστα, όμως ο υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου, Σερίφ Φατχί, δήλωσε ότι το σενάριο της τρομοκρατικής επίθεσης είναι πλέον πιθανότερο από το ενδεχόμενο τεχνικής βλάβης.
Σε τρομοκρατική ενέργεια οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα η εξαφάνιση του αεροσκάφους της EgyptAir πάνω από τη, δήλωσε ο διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) της Ρωσίας, Αλεξάντερ Μπορτνίκοφ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.
Δεν μπορεί να απορριφθεί «οποιαδήποτε υπόθεση» για τα αίτια της καταστροφής, δήλωσε νωρίτερα ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, αν και απέφυγε να μιλήσει ευθέως για ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας