Βρέθηκε ο διάδοχος του Φάμπρ στη διεύθυνση του Φεστιβάλ Αθηνών

1190

 

Ο σκηνοθέτης Βαγγέλης θεοδωρόπουλος είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου , δύο 24ωρα μετά την παραίτηση του Γιαν Φαμπρ,η τοποθέτηση του οποίου είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

΄Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Πολιτισμού,«Ο σκηνοθέτης Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος αναλαμβάνει καλλιτεχνικός διευθυντής του Ελληνικού Φεστιβάλ, αποδεχόμενος σχετική πρόταση του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδη Μπαλτά.

Το έργο του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή είναι βαρύ και δύσκολο, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι o καλλιτεχνικός διευθυντής θα συνεργαστεί εποικοδομητικά τόσο με το Δ.Σ. του «Ελληνικού Φεστιβάλ Α.Ε.» όσο και με τους Έλληνες δημιουργούς, ώστε το αποτέλεσμα να είναι το καλύτερο δυνατό στις παρούσες συνθήκες. Και πάντοτε με το βλέμμα στο μέλλον».

theodoropoulos.708

Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953, ξεκίνησε ως ηθοποιός και το 1992 στράφηκε στη σκηνοθεσία. Εργάστηκε στο Εθνικό Θέατρο, στο ΚΘΒΕ, σε ΔΗΠΕΘΕ και στο ελεύθερο θέατρο και από το 1997 στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, τη μόνιμη στέγη του. Έχει διδάξει υποκριτική στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου.