Carpaccio σολωμού

1639

Γράφει η Μιράντα Παπαδοπούλου

Αν μετά από 40 μέρες νηστείας, μου βάλεις μπροστά μου μια μπριζόλα και ένα ψάρι, το ψάρι θα φάω….. εκτός αν είναι σολωμός. Και ενώ έχω αδυναμία στα λιπαρά ψάρια, ο σολωμός με μπουχτίζει. Η σημερινή προσπάθεια ήρθε να μου αλλάξει την κάκιστη άποψη που είχα. Θαρρείς και εξαφανίστηκε η βαριά γεύση και η πολύ λιπαρότητα. Πάρα μα πάρα πολύ καλός.

Υλικά

1 φιλέτο σολωμού (600-700 γρ.)
70 γρ. αλάτι χοντρό
70 γρ. μαύρη ζάχαρη
2 κουταλιές σπόρους γλυκάνισου σπασμένους
1 κουταλιά φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
4 πορτοκάλια

Εκτέλεση

Πλένουμε και στεγνώνουμε το φιλέτο και το τοποθετούμε σε ένα τα ταψί με το δέρμα κάτω.

Ρίχνουμε από πάνω το χυμό και το ξύσμα από 1 πορτοκάλι, το χοντρό αλάτι, την μαύρη ζάχαρη και το πιπέρι.

Συνεχίζουμε με τους σπόρους γλυκάνισου, τον άνηθο και τελειώνουμε καλύπτοντας τον σολομό με φέτες πορτοκαλιού.

Σκεπάζουμε την επιφάνεια του σολωμού με μια μεμβράνη και τον αφήνουμε στο ψυγείο για δυο μέρες.

Βγάζουμε τον σολωμό από το ψυγείο και τον ξεπλένουμε από την μαρινάδα του και τον κόβουμε πολύ λεπτές φέτες.

Σερβίρουμε το σολωμό με φρέσκια σαλάτα ή πάνω σε μικρά βουτυρωμένα ψωμάκια.

Καλή Επιτυχία!