Δολοφονία 14χρονου: Οργισμένοι οι συγγενείς του θύματος

1141

Σοκαρισμένοι και οργισμένοι είναι οι συγγενείς του μικρού Τάσου, ο οποίος δολοφονήθηκε άγρια από τον συνομήλικο φίλο του, στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης.

Η απόφαση των δικαστικών αρχών να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο ανήλικος δράστης της δολοφονίας έχει αναστατώσει την οικογένεια του άτυχου παιδιού. Σε δηλώσεις του ο θείος του Τάσου, Αντώνης Ευσταθιάδης είπε: «Το δικό μας το παιδί είναι στο χώμα και το άλλο είναι ελεύθερο και να έρθει εδώ τι θα το κάνουμε; Θα γίνουμε κι εμείς δολοφόνοι;».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια του 14χρονου θύματος σχεδιάζει να  κινηθεί νομικά εναντίον της οικογένειας του συνομηλίκου του, ενώ, έχει ζητήσει να γίνει αυτοψία στον τόπο του εγκλήματος. Οι γονείς του θύματος έχουν απευθυνθεί σε δικηγόρο μετά και όσα ακούστηκαν από την πλευρά του θύτη. Η οικογένεια εμφανίζεται ιδιαίτερα δυσαρεστημένη αφού ο 14χρονος που έδωσε τέλος στη ζωή του γιου τους είχε φιλοξενηθεί αρκετές φορές στο σπίτι τους, παίζοντας με τον άτυχο Τάσο, γι’ αυτό και διαψεύδουν κάθε αναφορά περί bullying.

«Bullying το δικό μας το παιδί που το έκανε παρέα; Που δεν το έκανε κανένα άλλο παιδί. Ο φόβος και ο τρόμος του σχολείου ήταν. Το δικό μας παιδί ήταν 1,50 κι εκείνος ήταν ένας γορίλας», διερωτήθηκε ο θείος του Τάσου. Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Ευσταθιάδη, οι εκπαιδευτικοί στο σχολείο στη Γέφυρα είχαν ενημερώσει τους γονείς του 14χρονου για την επιθετική συμπεριφορά του παιδιού τους.

Υπενθυμίζεται, ότι ο 14χρονος δράστης που σκότωσε τον καλύτερο του φίλο με ένα κουζινομάχαιρο αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της παρακολούθησης ψυχολογικού προγράμματος, της ανάθεσης υπεύθυνης επιμέλειας από τους γονείς του και της απαγόρευσης μετάβασης ή διαμονής του στο χωρίο Γέφυρα.