Ντόμινο εξελίξεων: Ζητούν την ανεξαρτησία του Λονδίνου!

1377

Να κηρύξει το Λονδίνο την ανεξαρτησία του και να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση ζητούν εξήντα χιλιάδες κάτοικοι της βρετανικής πρωτεύουσας που υπέγραψαν σε κατάλογο συλλογής υπογραφών στο διαδίκτυο.

Στον ιστότοπο change.org, ο Βρετανός Τζέιμς Ο’Μάλι ξεκίνησε μια διαδικτυακή αίτηση, με την οποία θέτει  το ερώτημα στο δήμαχο του Λονδίνου, Σαντικ Καν: «Δήμαρχε Σαντικ, δεν θα προτιμούσατε καλύτερα να είστε πρόεδρος; Κάντε το πραγματικότητα!». Στο αίτημα αναφέρεται:

«Το Λονδίνο είναι μια διεθνής πόλη, και θέλουμε να παραμείνουμε στην καρδιά της Ευρώπης. Ας το παραδεχτούμε – το υπόλοιπο της χώρας διαφωνεί. Έτσι, αντί για την παθητικά επιθετική ψήφο του ενός προς τον άλλο, σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, ας κάνουμε το «διαζύγιο» επίσημο και να προχωρήσουμε με τους φίλους μας στην υπόλοιπη ήπειρο.»

Η σχετική αίτηση καλεί το δήμαρχο Σαντίκ Καν να κηρύξει το Λονδίνο ανεξάρτητο, και να ζητήσει να ενταχθεί στην ΕΕ – συμπεριλαμβανομένης της Ζώνης του Σένγκεν.

Eν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός Κάμερον ανακοίνωσε την Παρασκευή την παραίτησή του και την παραμονή του ως μεταβατικός πρωθυπουργός μέχρι τον Οκτώβριο.Πιθανός διάδοχός του θεωρείται ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον, που ήταν και επικεφαλής της καμπάνιας υπέρ του Brexit.