Εικόνες που σοκάρουν στο λιμάνι του Πειραιά – Πρόσφυγας απείλησε να πετάξει το μωρό του

1006
Εικόνες  που σοκάρουν  εκτυλίχθηκαν νωρίτερα στο λιμάνι του  Πειραιά.
 Ένας από τους πρόσφυγες που διαφωνούν με την μετακίνηση  σε κέντρα φιλοξενίας σήκωσε  ψηλά στα χέρια του ένα μωρό και απειλούσε να το πετάξει στους αστυνομικούς.
Είχε προηγηθεί ενημέρωση  των προσφύγων από  τον Γενικό Γραμματέα Μετανάστευσης Βασίλη Παπαδόπουλο για την ανάγκη  μεταφοράς τους από το λιμάνι σε κέντρα Φιλοξενίας.
 Στο λιμάνι βρίσκονται περισσότεροι από 4.700 πρόσφυγες και μετανάστες, οι περισσότεροι από τους οποίους αρνούνται να φύγουν και το μόνο που ζητούν είναι να ανοίξουν τα σύνορα.
 Ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Γιώργος Κυριτσης παρέπεμψε στην ηγεσία του Λιμενικού Σώματος και του Υπουργείου Ναυτιλίας,  τους συνδικαλιστές αξιωματικούς του Λιμενικού που ζήτησαν την παρέμβαση του εισαγγελέα για ομάδες αλληλέγγυων που συμβουλεύουν τους πρόσφυγες να μην φύγουν από τον Πειραιά.
 Ο κ. Κυρίτσης διευκρίνισε ότι παραμένει ο στόχος μεταφοράς, των μεταναστών και των προσφύγων του Πειραιά στον Σκαραμαγκά έως τις 12 Απριλίου, ωστόσο τελικός στόχος είναι να αδειάσει ο Πειραιάς έως το Πάσχα.
Το ίδιο χρονικό πλαίσιο έχει θέσει η κυβέρνηση και για την Ειδομένη, είπε ο κ. Κυρίτσης. Οι Πρόσφυγες από την Ειδομένη σχεδιάζεται να μεταφερθούν στα Λαγκαδικια Θεσσαλονίκης.
 Ο κ. Κυριτσης έκανε γνωστό ότι χθες εισήλθαν στην Ελλάδα 68 μετανάστες και πρόσφυγες, ενώ ο συνολικός αριθμός τους στη χώρα μας ξεπερνά τους 53.000.