Έκαναν πλάκα με τον «πρίγκιπα» Φίλη στο υπουργικό συμβούλιο

990

Λόγω της γνωστής υπόθεσης με τις «πριγκίπισσες» και τα «βασιλόπουλα» – Δεν φάνηκε να… ενοχλείται ο υπουργός Παιδείας

Με την προσφώνηση «πρίγκιπα» υποδέχθηκαν οι συνάδελφοί του τον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη κατά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου -κάτι που, στο κλίμα της ευθυμίας που επικράτησε, δεν φάνηκε να ενοχλεί τον υπουργό.

Μετά την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, τη συνεδρίαση απασχόλησαν θέματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία του υπουργικού σχήματος και την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου.

Οι υπουργοί αναφέρθηκαν σε διοικητικά θέματα των υπουργείων τους και, μεταξύ άλλων, μίλησαν για την ανάγκη αλλαγής των οργανογραμμάτων και την περικοπή των δαπανών, αν και όχι σε ό,τι αφορά στο προσωπικό.

Ορισμένοι σημείωσαν ότι άλλαξε η συμπεριφορά των υπηρεσιακών παραγόντων μετά την ψήφιση του τρίτου Μνημονίου, οπότε «είδαν ότι η κυβέρνηση δεν πέφτει και απομακρύνθηκε το ενδεχόμενο των εκλογών», όπως είπε εις εξ αυτών.

Σε μία προσπάθεια να επιδείξουν εργατικότητα, καθώς επίκειται και ο ανασχηματισμός, αρκετοί είπαν ότι έχουν έτοιμα νομοσχέδια, για τα οποία όμως θα υπάρξει προγραμματισμός ανάλογα με τις προτεραιότητες του Μεγάρου Μαξίμου.

Πάντως, επισημάνθηκε ότι μέχρι τώρα η κυβέρνηση ακολούθησε τρόπους νομοθέτησης «που δεν της αρμόζουν», όπως το νομοσχέδιο των 7.500 σελίδων που οι βουλευτές ψήφισαν χωρίς να έχουν διαβάσει ή η βροχή των τροπολογιών που είναι συνήθης πλέον τακτική.

Στο κλείσιμο ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο προσφυγικό, περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί. Η κυβέρνηση παρακολουθεί την εξέλιξη των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας, σημειώνει όμως ότι μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει πρόβλημα στη συμφωνία ως προς το σκέλος που αφορά στις ροές στα ελληνικά νησιά.

Το λόγο πήραν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο αντιπρόεδρος Δραγασάκης και οι υπουργοί Τσιρώνης, Αποστόλου, Φίλης, Φωτίου, Αντωνοπούλου, Πολλάκης, Παππάς και Γεροβασίλη.

πηγή: protothema.gr