Έκτακτη ενίσχυση για την επαναλειτουργία του Ατενέουμ

193

Σε έκτακτη ενίσχυση του Σωματείου «Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum» θα προχωρήσει άμεσα το υπουργείο Πολιτισμού, προκειμένου το Ατενέουμ να μπορέσει να επαναλειτουργήσει το συντομότερο δυνατό μετά τους βανδαλισμούς, που υπέστη από άγνωστους δράστες και να αντικατασταθούν τα κατεστραμμένα μουσικά όργανα και ο λοιπός εξοπλισμός.

Σε συνάντηση με την υπουργό Πολιτισμού, η πρόεδρος του «Διεθνούς Καλλιτεχνικού Κέντρου Athenaeum» Άννα Κουκουράκη παρουσίασε στην κ. Μενδώνη αναλυτικά τις μεγάλες ζημιές.

«Οι καταστροφές που υπέστη το κτίριο της οδού Αδριανού 3 και ο εξοπλισμός του ωδείου αποτελούν πλήγμα στον πολιτισμό και στη σπουδαία ιστορία του Athenaeum. Την ιστορία αυτή οφείλουμε να τιμήσουμε και να προστατεύσουμε, εξασφαλίζοντας τις προϋποθέσεις για την επαναλειτουργία του», δήλωσε η Λίνα Μενδώνη, μετά τη συνάντηση.

«To έργο του Διεθνούς Καλλιτεχνικού Κέντρου Athenaeum που φέρει τη σφραγίδα της αείμνηστης αρχιμουσικού Λούλης Ψυχούλη και συνεχίζει η Άννα Κουκουράκη, είναι εξαιρετικά σημαντικό. Το Athenaeum συσπείρωσε προσωπικότητες της μουσικής και του πολιτισμού και έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην μουσική παιδεία. Η διεθνής του δραστηριότητα με το βραβείο Grand Prix Μαρία Κάλλας, αλλά και το εκπαιδευτικό του έργο έχουν συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στη μουσική ζωή της χώρας», τόνισε η κ. Μενδώνη.

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης, «τα όσα εγκληματικά συνέβησαν στο Athenaeum δεν μπορούν να αφήσουν ασυγκίνητο κανέναν. Πέρα από τις πολύ σοβαρές υλικές ζημιές που υπέστη το Ωδείο και την αποκαρδιωτική εικόνα που αντίκρισα και ο ίδιος κατά την επίσκεψή μου, το Ωδείο απώλεσε και ιστορικά αρχεία, μουσικά όργανα και έργα τέχνης που δυστυχώς είναι αναντικατάστατα. Δεσμευόμαστε να σταθούμε δίπλα στο Athenaeum και να στηρίξουμε έμπρακτα την προσπάθεια των ανθρώπων του Ωδείου να επουλώσουν αυτές τις βαθιές πληγές».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ