Ένα αστέρι Michelin στον Ελληνοκύπριο Ανδρέα Μαυρομάτη

1350

Γράφει η Λένα Χαριζόπουλος

 

Φαντάζει πλέον σαν απονομή Oscar, αλλά είναι  γεγονός πως η απονομή αστεριών από την βίβλο της γαστρονομίας – τον Οδηγό Michelin – έχει πλέον αρχίσει να έχει Χολιγουντιανό αέρα χωρίς βέβαια να χάνει τον βαθύ Ευρωπαϊκό της χαρακτήρα.
Στο Seine Musicale εχθές το βράδυ το εναρκτήριο λάκτισμα σε αυτήν την απονομή δόθηκε με έναν φόρο τιμής στον πρωτεργάτη της Γαλλικής γαστρονομίας chef Paul Bocuse.

Δεκαπέντε μέρες μετά τον θάνατο του Bocuse ο οποίος κράτησε τα 3 αστέρια του για μισό αιώνα καταγράφοντας ρεκόρ στον οδηγό Michelin, ανακοινώθηκε πως η Γαλλία έχει 2 καινούργια εστιατόρια με 3 αστέρια Michelin, 5 νέα εστιατόρια με 2 αστέρια Michelin και 50 καινούργια εστιατόρια με 1 αστέρι.
Το La Maison Des Bois στις Άλπεις με επικεφαλής τον Chef Marc Veyrat και το εστιατόριο και ξενοδοχείο Castellet με chef τον Cristophe Bacquie ήταν οι μεγάλοι κερδισμένοι της βραδιάς με 3 αστέρια.

Ο Jean Francois Piege παραμένει στα 2 αστέρια.
Ο Bruno Cirino ξαναβρίσκει το 2ο αστέρι που είχε χάσει το 2014 και μεταξύ των 5 νέων εστιατορίων με 2 αστέρια Michelin το Hostellerie Jerome στο La Turbie, το Flaveur στην Νίκαια και το Takao Takano στην Lyon.

Nέο πολυαναμενόμενο αστέρι απονεμήθηκε στον Ανδρέα Μαυρομάτη και το Mavrommatis Le Restaurant στο Παρίσι.