΄Ενας αιώνας φυλάκισης για τους γονείς που βίαζαν τα παιδιά τους

1060

Σοκαριστικές λεπτομέρειες από την υπόθεση βιασμού από τη μητέρα και τον πατέρα τους ,των τριών ανήλικων παιδιών τους (δύο κορίτσια κι ένα αγόρι) αναβίωσαν τη Δευτέρα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας.

Πατέρας και μάνα – ο πατέρας βίαζε τις δύο κόρες του και η μητέρα ερχόταν σε ερωτική συνεύρεση με το γιό της – πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πύργου σε ποινή φυλάκισης 123 χρόνων ο πατέρας και 103 στη μητέρα, από την Λεύκα Πατρών, οι οποίοι κατηγορούνταν ότι εξανάγκαζαν σε όργια τα παιδιά τους, στα οποία συμμετείχαν και αυτοί.

Το δικαστήριο μετά την απολογία των γονιών, διατήρησε της ποινή του πατέρα στα 123 χρόνια, ενώ για την μητέρα μειώθηκε από τα 103 στα 74 χρόνια ,καθώς σύμφωνα με τους ενόρκους έδειξε μεταμέλεια για τις πράξεις της.

Η πρώτη δίκη είχε διεξαχθεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πύργου, με τους δύο γονείς να αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της ασέλγειας σε ανηλίκους, της αποπλάνησης ανηλίκων, του βιασμού κατ’ εξακολούθηση και της αιμομιξίας.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί τον Μάιο του 2013, όταν γνωστός της οικογένειας έκανε καταγγελία στο Χαμόγελο του Παιδιού, που ενημέρωσε την εισαγγελέα ανηλίκων Πατρών, η οποία εξέδωσε άμεσα τη σχετική εντολή προς τις τοπικές αστυνομικές αρχές. Όταν ένα από τα παιδιά μίλησε για τα όσα τραγικά συνέβαιναν στο σπίτι τους, η αστυνομική διεύθυνση Αχαΐας συνέλαβε τους δύο γονείς.

Τα όσα αποκαλύφθηκαν στη συνέχεια ήταν φρικιαστικά. Επί σχεδόν οκτώ χρόνια, τα τέσσερα ανήλικα παιδιά –ηλικίας 17, 15, 12 χρονών και 8 ετών– της οικογένειας του 40χρονου οικοδόμου ζούσαν τη φρίκη μέσα στο ίδιο τους το σπίτι στη συστηματικά εγκαταλελειμμένη και υποβαθμισμένη περιοχή των εργατικών κατοικιών της Λέυκας Πατρών, με τα τρία μεγαλύτερα να υπόκεινται σε σεξουαλική κακοποίηση.

Ο άνεργος και αλκοολικός πατέρας ασελγούσε στις δύο κόρες του και εξανάγκαζε το γιό του να έρχεται σε συνεύρεση με τη μητέρα του, όσο εκείνος παρακολουθούσε την αποτρόπαια πράξη. Η σωτηρία των παιδιών ήρθε όταν η μία κόρη της οικογένειας μίλησε σε συγγενικό της πρόσωπο. Οι γείτονες δήλωσαν ότι δεν είχαν καταλάβει τίποτα όλα αυτά τα χρόνια, επικαλούμενοι και την υψηλή δενδροφύτευση στην κατοικία της οικογένειας που δεν τους επέτρεπε να έχουν καμία οπτική επαφή με τον τόπο του εγκλήματος.