Επίτιμος δημότης Αθήνας ο Γιώργος Χωραφάς

1251

Γράφει η Κατερίνα Μαθιουδάκη

Σε ειδική εκδήλωση στο δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας το πρωινό της επόμενης Δευτέρας στις 11 το πρωί, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης ανακηρύσει επίτιμο δημότη Αθήνας τον Γιώργο Χωραφά.

Το Σαββατοκύριακο που προηγείται και με αφορμή την συμπλήρωση 60 χρόνων από τον θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη, ο καταξιωμένος μας ηθοποιός στήνει στη γαλλική γλώσσα το θεατρικό αναλόγιο «Αναζητώντας τον Ζορμπά – Αποσπάσματα», με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Πιο συγκεκριμένα, η εκδήλωση θα λάβει μέρος το Σάββατο 4 Μαρτίου στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο και την Κυριακή 5 Μαρτίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο τμήμα της Εθνικής Βιβλιοθήκης και στην αίθουσα Book Castle.

Το έργο «Αναζητώντας τον Ζορμπά» περιγράφει με γλαφυρό τρόπο τη δύναμη της φιλίας και του απεριόριστου θαυμασμού ανάμεσα σε Νίκο Καζαντζάκη και Γιώργο Ζορμπά. Μέσα από αυτό που ένωνε τους δύο σημαντικούς Έλληνες, ο Χωραφάς φτάνει το θεατρικό του αναλόγιο στην αλληγορία του τζίτζικα και του μέρμηγκα, παρουσιάζοντας τους σύχρονους Έλληνες ως εγκλωβισμένους αλλά παράλληλα και ως “θύματα” στον βωμό της παραγωγικότητας που επιτάσσει η οικονομική κρίση.

Πληροφορίες
4 Μαρτίου, 13:30, Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Βασ. Σοφίας 22
Είσοδος ελεύθερη. Οι επισκέπτες θα μπορούν να προμηθεύονται αριθμημένα δελτία της εκδήλωσης στην είσοδο του Μουσείου την ημέρα του δρώμενου από τις 13:00-13:30 μ.μ.

5 Μαρτίου, 12:00, Εθνική Βιβλιοθήκη, αίθουσα Book Castle, ισόγειο. Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα
Είσοδος ελεύθερη (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).