Ερρίκος Πετιλόν: Η εξάρτησή του από τις ουσίες, η νοσηλεία του στο ψυχιατρείο και η σύλληψη

742

Συγκλονίζει η εξομολόγηση του Ερρίκου Πετιλόν, ο οποίος μίλησε για την εισαγωγή του στο Δρομοκαΐτειο, το περιστατικό με το κλεμμένο κινητό τηλέφωνο, αλλά και τον εθισμό του στα ναρκωτικά.

Το πρώην μοντέλο και παρουσιαστής βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη και μίλησε για πρώτη φορά για τη μάχη του με την μανιοκατάθλιψη και τη διπολική διαταραχή.

Σχετικά με το πώς ξεκίνησαν τα ψυχολογικά προβλήματα, ο Ερρίκος Πετιλόν ανέφερε πως « Η οικονομική καταστροφή του πατέρα μου με τίναξε στον αέρα ψυχολογικά και σωματικά. Διαγνώστηκα με διπολική διαταραχή και μανιοκατάθλιψη πριν από πέντε χρόνια. Έλεγαν τα μέσα μαζικής Ενημέρωσης ότι με έκλεισαν σε ψυχιατρείο».

Σχετικά με την σύλληψη για απόπειρα κλοπής κινητού, ο Ερρίκος Πετιλόν ανέφερε πως δεν το έκλεψε εκείνος.

«Πήρα με τη μηχανή μου ένα παιδί που γνώριζα, λίγο αλητάκι, για να τον αφήσω στο Σύνταγμα. Αφού τον άφησα, πάρκαρα για να πάω να πάρω τσιγάρα. Ξαφνικά βλέπω να τρέχει πίσω του κόσμος και αυτός να ανεβαίνει στη μηχανή μου. Μας σταματάνε εκείνη την ώρα. Εκείνος είχε επιστρέψει το κινητό από μία κοπέλα, που της το είχε πάρει. Εγώ τον ήξερα, αλλά δεν ήξερα τι πήγαινε να κάνει. Απλά τον άφησα εκεί που μου ζήτησε» ανέφερε αρχικά ο 58χρονος και συμπλήρωσε: «Μου έκαναν κατάσχεση στη μηχανή, ενώ δεν βρέθηκε κάτι παράνομο. Έτσι, μιλήσαμε με τον Αλέξη Κούγια και θα έχουμε το δικαστήριο τον Νοέμβριο».

Τα ναρκωτικά και η νοσηλεία του στο ψυχιατρείο

Σε ότι αφορά στον εθισμό του στα ναρκωτικά, το πρώην μοντέλο σχολίασε πως όταν σταματά την φαρμακευτική αγωγή, υποτροπιάζει σε σχέση με τις απαγορευμένες ουσίες.

«Δεν είχα πάει παλιότερα να ζητήσω βοήθεια από κάποιον ειδικό. Επηρεάστηκα από τα φιλικά κυκλώματα που μου έλεγαν ότι δεν χρειάζομαι φάρμακα και ψυχιάτρους. Όλο αυτό το υποτιμούσα μέχρι που κάποια στιγμή τελικά πήγα να κάνω εξετάσεις. Είχα πάει στο Δαφνί στο παθολογικό τμήμα» είπε ο 58χρονος και συνέχισε: «Παίρνω αγωγή. Όταν σταματάω τη φαρμακευτική αγωγή, υποτροπιάζω σε σχέση με τα ναρκωτικά. Οι ουσίες ήταν και ο λόγος που χώρισα με τη μητέρα του παιδιού μου, η οποία ήταν η γυναίκα της ζωής μου».

Τέλος, ο Ερρίκος Πετιλόν αποκάλυψε πως η συγγραφέας Σοφία Στεκουλέα έχει αναλάβει να γράψει τη βιογραφία του, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα.