Ετοιμαστείτε για επίσκεψη στο σπίτι της Grace Kelly!

1207

Γράφει η Κατερίνα Μαθιουδάκη

Ανακαινίζεται το σπίτι της Grace Kelly με σκοπό να μείνει ανοιχτό για το κοινό, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του Αλβέρτο. Μετά την αγορά του τον περασμένο Οκτώβριο, το σπίτι της πριγκίπισσας του Μονακό πέρασε πλέον στα χέρια του.

Ο γιος της δεν επιθυμεί να μετατραπεί το οίκημα στη Φιλαδέλφεια σε μουσείο. Aντίθετα, θέλει να λειτουργεί ως χώρος εκδηλώσεων όπου μέσω αυτών, θα δίνει την ευκαιρία στους απανταχού θαυμαστές της διάσημης μητέρας του να γνωρίσουν πού εμένε και πώς ζούσε. Όπως ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά: «Παρόλο που είναι ιστορικό μνημείο, δεν νομίζω πώς το να γίνει μουσείο είναι η καλύτερη απόφαση. Θα πραγματοποιηθούν όμως πολλά events για να επισκεφτεί ο κόσμος το σπίτι.»

Όσο για την κατάσταση του σπιτιού, έπειτα από τόσα χρόνια υπήρχαν γωνιές του που παρέμειναν ανέπαφες και τον γύρισαν αυτόματα πίσω στις δικές του αναμνήσεις: «Δεν έχω δει το σπίτι εδώ και πολλά χρόνια αλλά είναι σε αρκετά καλή κατάσταση. Οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες δεν πείραξαν μέρη του μέσα σε 40 χρόνια. Άλλα κομμάτια θέλουν πολλή δουλειά. Ακόμα βλέπω το χαλί στο σαλόνι. Δεν υπάρχει πια, αλλά θυμάμαι τα μοτίβο του. Και την κουζίνα όπου τρώγαμε πρόγευμα…»

H ανακαίνιση θα ολοκληρωθεί στα τέλη αυτής της χρονιάς, σύμφωνα με ρεπορτάζ του περιοδικού “People”.