Φλωρεντίνες

1265

Γράφει η Μιράντα Παπαδοπούλου

Σεπτέμβριος του 1983 και το ΟΑΚΑ για δυο συνεχόμενες μέρες κατακλύζεται από 150.000 κόσμου που θέλει να γιορτάσει τα 20 μουσικά χρόνια του Διονύση Σαββόπουλου. Λέιζερ, ζογκλέρ και ένα αερόστατο που παίρνει τον Διονύση και την Άσπα στο τέλος της συναυλίας. Όλα αυτά τα “παρακολουθώ” μέσω της συχνότητας του κρατικού ραδιοφώνου. Αγαπημένα τραγούδια και στο ενδιάμεσο μηνύματα και ευχές από γνωστούς καλλιτέχνες. Στα μάτριξ του σταδίου εμφανίζεται ο Μάνος Χατζηδάκις και εύχεται “η συναυλία αυτή να σταθεί απαρχή για την απελευθέρωση της νεολαίας από τα κόμματα”. Δεν ξέρω αν επηρέασε κανέναν άλλο τόσο πολύ, πάντως ότι δεν κατάφερε ο Χατζηδάκις το κατάφερε η κρίση. Ένα από τα ελάχιστα καλά της.

Υλικά
350 γρ. αμύγδαλα
150 γρ. βούτυρο
300 γρ. ζάχαρη
60 γρ. κρέμα γάλακτος
90 γρ. γλυκόζη
50 γρ. κακάο
50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κ.γ. αλάτι
1 βανίλια
½ κ.γ. εσάνς πικραμύγδαλου
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση

Αλέθουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι χωρίς όμως να τα κάνουμε σκόνη.

Τα ανακατεύουμε με το αλεύρι, το αλάτι και το κακάο.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και τη γλυκόζη μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.

Το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την βανίλια και την εσάνς πικραμύγδαλου.

Ανακατεύουμε το μίγμα αυτό με τα αλεσμένα αμύγδαλα.

Χωρίζουμε το μίγμα σε μικρά μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα αφήνοντας μεγάλη απόσταση μεταξύ τους.

Δεν βάζουμε πάνω από 6 φλωρεντίνες στο ταψί γιατί απλώνουν πολύ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου.

Αφού κρυώσουν τα περιχύνουμε με λιωμένη κουβερτούρα.

Καλή Επιτυχία!