Φρίκη δίχως τέλος στην Κύπρο: Πως ομολόγησε τα 7 θύματά του ο serial killer

633
Ραγδαίες οι εξελίξεις στην υπόθεση του κατά συρροή δολοφόνου της Κύπρου, ο οποίος το απόγευμα της Πέμπτης ομολόγησε στους ανακριτές και άλλες δολοφονίες πυο διέπραξε, ανεβάζοντας τον φρικτό απολογισμό σε επτά θύματα (πέντε γυναίκες και δύο ανήλικα κορίτσια που ήταν κόρες δύο εκ των θυμάτων).
Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο της Κύπρου, μετά την προφυλάκισή του για τον φόνο της Maricar Valdez Arquila από τις Φιλιππίνες, ο 35χρονος Νίκος Μεταξάς ομολόγησε τον φόνο της, καθώς και άλλες δύο υποθέσεις με ακόμη τρία θύματα.
Όσον αφορά την πρώτη νέα υπόθεση, πρόκειται για Νεπαλέζα ή Ινδή γυναίκα, την οποία φέρεται να σκότωσε το καλοκαίρι του 2018, αν και ο ίδιος δεν προσδιόρισε τον ακριβή χρόνο. Ο 35χρονος υπέδειξε στην Aστυνομία το σημείο όπου εγκατέλειψε τη σορό της, συγκεκριμένα σε έναν λάκκο στο Πεδίο Βολής Ξυντούς στην Ορούντα, όπου και εντοπίστηκε ανθρώπινη σορός. Πρόκειται για μια περιοχή που ο ίλαρχος γνώριζε καλά καθώς πραγματοποιούσε ασκήσεις με την μονάδα του.
Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη νέα υπόθεση, ο Μεταξάς φέρεται να ομολόγησε ότι διέπραξε διπλό φόνο, σκοτώνοντας μία μητέρα από τη Ρουμανία και την ανήλικη κόρη της, υποδεικνύοντας ένα πηγάδι απέναντι από το μεταλλείο του Μιτσερού, όπου βρίσκονται θαμμένες οι δυο τους, όπως επίσης και η Μaricar Valdez.
H διπλή δολοφονία της μητέρας και κόρης από τη Ρουμανία φαίνεται να αφορά υπόθεση εξαφάνισης από τον Σεπτέμβριο του 2016.  Πρόκειται για τη Livia Florentina Bunea, 36 χρόνων από τη Ρουμανία και η κόρη της Elena Natalia Bunea, 8 χρόνων των οποίων η εξαφάνιση δηλώθηκε στις Αρχές στις 30 Σεπτεμβρίου 2016.
Συνολικά, εκτός από τις δύο γυναίκες από τη Ρουμανία, ο Νίκος Μεταξας μέχρι στιγμής έχει ομολογήσει τους φόνους της Marry Rose, της Αrian Palanas Lozano, της Maricar, όπως επίσης και τη δολοφονία μιας ακόμα γυναίκας το πτώμα της οποίας εντοπίστηκε στην Ορούντα. Όσον αφορά την εξάχρονη Sierra, κόρη της Marry Rose , ο ίλαρχος ισχυρίστηκε ότι την πέταξε στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, αφού πέθανε από εισρόφηση εμεσμάτων.

Πώς έφθασαν οι αρχές στη νέα ομολογία

Πώς όμως ομολόγησε τα πάντα, ενώ το πρωί όταν οδηγήθηκε ενώπιον Δικαστηρίου παραδεχόταν μόνο δύο φόνους, δηλαδή τις δολοφονίες της Mary Rose και της Arian Palanes;

Όπως αναφέρει το sigmalive.com, τα μέλη της Αστυνομίας με μεθοδικότητα και υποδειγματική μαεστρία οδήγησαν τον ύποπτο στην ομολογία. Πιο συγκεκριμένα οι ανακριτές της Αστυνομίας αντίκρυσαν έναν καταρρακωμένο «Ορέστη» μετά την ολοκλήρωση της σημερινής δικασίμου.

καθώς τη διάπραξη του φόνου της Maricar, καθώς και άλλες δύο νέες υποθέσεις φόνων, με τρία ακόμη θύματα, φέρεται να ομολόγησε στους ανακριτές, ο , που τελεί υπό κράτηση. Το βράδυ της Πέμπτης ολοκληρώθηκαν οι έρευνες της Αστυνομίας στο πεδίο βολής στην περιοχή Κάμπος του Μύλου στην Ορούντα, όπου κατόπιν υποδείξεων του 35χρονου ίλαρχου της Εθνικής Φρουράς ανασύρθηκε από το πηγάδι η σορός θύματός του.
Σήμερα Παρασκευή οι ιατροδικαστές και τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου αναμένεται να συνεχίσουν τις έρευνες για τον εντοπισμό των άλλων τριών σορών στην περιοχή του μεταλλείου Μιτσερού αλλά και για τον εντοπισμό της 6χρονης Sierra.