Φρούριο η Βουλή για τα δύο συλλαλητήρια – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

865

Περισσότερους από 1.500 αστυνομικούς επιστρατεύει η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, ενόψει των συλλαλητηρίων που έχουν προγραμματιστεί για το απόγευμα της Πέμπτης κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Έξι φραγμοί από κλούβες και 300 αστυνομικοί θα χρησιμοποιηθούν για την «οχύρωση» της Βουλής και του υπουργείου Εξωτερικών, ενώ ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στην πλαϊνή είσοδο της Βουλής επί της Βασ. Σοφίας, όπου θα στηθούν δύο φραγμοί, προκειμένου να εξασφαλιστεί  διάδρομος διέλευσης για την ασφαλή πρόσβαση των βουλευτών στο κοινοβούλιο.

Μετά τα επεισόδια στο συλλαλητήριο της Κυριακής στα σκαλιά δίπλα από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ο αστυνομικός σχεδιασμός προβλέπει την τοποθέτηση δύο διπλών διμοιριών των ΜΑΤ, με τον πρώτο ανθρώπινο φραγμό να στήνεται μπροστά από το Μνημείο και τον δεύτερο πάνω από αυτό, προς ενίσχυση των πρώτων στην περίπτωση συντονισμένων επιθέσεων.

Ο Εθνικός Κήπος θα παραμείνει κλειστός σήμερα, ενώ γύρω από τη Βουλή προβλέπεται ένας κύκλος ασφαλείας που περικλείεται από τη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και τις Ηρώδου Αττικού, Βασιλέως Κωνσταντίνου, Βασιλίσσης Όλγας και Αμαλίας.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν σήμερα τόσο στην περιοχή γύρω από την πλατεία Συντάγματος, όσο και στους Αμπελόκηπους όπου βρίσκεται η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Δεν επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων, ενώ θα διακοπεί η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας (πλατεία Συντάγματος, οδοί Σταδίου και Πανεπιστημίου κ.α.), καθώς και στον άξονα της Βασιλίσσης Σοφίας (πρεσβεία ΗΠΑ, κόμβος λεωφόρων Αλεξάνδρας και Κηφισίας). Οι συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν.

Δύο συλλαλητήρια στις 6 το απόγευμα

Δύο συλλαλητήρια αναμένεται να πραγματοποιηθούν στις 6 το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας, Το πρώτο στην πλατεία Συντάγματος, χωρίς εξέδρα και ομιλητές, από την “Επιτροπή αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας” που διοργάνωσε και το τελευταίο μεγαλειώδες συλλαλητήριο της περασμένης Κυριακής στην Αθήνα και το δεύτερο στο Πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ – ΕΣΑ) από το ΚΚΕ.

Τελευταία ανακοίνωση της “Επιτροπής αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας” καλεί τον κόσμο να διαμαρτυρηθεί μαζικά έξω από τη βουλή, για το “έγκλημα” που συντελείται με τη ψήφιση της “Συμφωνίας των Πρεσπών”, χαρακτηρίζοντας την ημέρα “αποφράδα” . “Η Βουλή των προθύμων, η Βουλή των αχυρανθρώπων, η κυβέρνηση μαζί με την αντιπολίτευση, ενάντια στην Βούληση του Λαού, προχωράν ακάθεκτοι στην ολοκλήρωση του εγκλήματος, τόσο εις βάρος της Δημοκρατίας όσο και εις βάρος της Μακεδονίας μας” αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση, καλώντας τον κόσμο να βρεθεί και να διαμαρτυρηθεί στα “μαρμαρένια αλώνια της Πλατείας Συντάγματος”.

Με ομιλητή τον Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, ανακοινώθηκε για τις 18:30 συλλαλητήριο της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής στο Πάρκο Ελευθερίας, με θέμα «Όχι στη Συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ, Όχι στα σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, Όχι στον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό – Ναι στη φιλία-αλληλεγγύη και κοινή πάλη των λαών»