Γέμιση γαλοπούλας σε ριζότο

1619

Γράφει η Μιράντα Παπαδοπούλου

Υλικά

300 γρ. ρύζι Arborio
600 ml ζωμό κότας ζεστό
300 ml λευκό κρασί
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
70 γρ. βούτυρο
40 ml ελαιόλαδο
60 γρ. τυρί mascarpone
40 γρ. σταφίδες μουλιασμένες σε κονιάκ
10 κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
30 γρ. κουκουνάρι
250 γρ. συκωτάκια από κοτόπουλο
2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα συκωτάκια για 5 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε σε κύβους.

Σοτάρουμε στο μισό βούτυρο και το ελαιόλαδο το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το κουκουνάρι.

Μετά από 2-3 λεπτά προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμα.

Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε καλά μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά.

Αρχίζουμε να ρίχνουμε στο ριζότο σταδιακά τον ζεστό ζωμό. Προσθέτουμε τα κάστανα, τα συκωτάκια, αλάτι και πιπέρι.

Όταν είναι έτοιμο το ριζότο, το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο, το mascarpone, τον δυόσμο, τον μαϊντανό και τις σταφίδες, τις οποίες έχουμε προηγουμένως στραγγίξει από το κονιάκ.

Καλή Επιτυχία!