Γιατί στα ξενοδοχεία αφήνουν ένα σοκολατάκι στο μαξιλάρι;

1400

Δεν είναι λίγα τα ξενοδοχεία που καλωσορίζουν τους επισκέπτες τους αφήνοντας ένα σοκολατάκι στο μαξιλάρι τους. Όμως ποια ιστορία κρύβεται πίσω από αυτήν την κίνηση;

Mayfair Hotel στο St. Louis

Στις αρχές του 1950, ο ηθοποιός Κάρι Γκραντ πήγαινε συχνά στο πολυτελές Mayfair Hotel στο St. Louis για να συναντήσει μία γυναίκα, με την οποία είχε σχέση. Μία φορά που εκείνη θα κατέφθανε νωρίτερα, την περίμενε μία ξεχωριστή έκπληξη. Ο ηθοποιός είχε συνεννοηθεί με έναν υπάλληλο του ξενοδοχείου να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό καλωσόρισμα στην αγαπημένη του. Όταν εκείνη έφτασε στο δωμάτιο βρήκε ένα μοναπατάκι από σοκολάτες που έφτανε μέχρι το κρεβάτι, όπου βρισκόταν ένα σημείωμα.

Αυτή η ιδέα άρεσε ιδιαίτερα στον manager του ξενοδοχείου, ο οποίος αποφάσισε να αφήνει ένα σοκολατάκι στο μαξιλάρι των επισκεπτών του. Η ιδέα είχε τόσο μεγάλη επιτυχία, που το ξενοδοχείο προς τιμήν του ηθοποιού, ονόμασε τη σουίτα του «Cary Grant» και το εστιατόριό του «Robie» από τον John Robie, που ήταν ο χαρακτήρας του Κάρι Γκραντ στην ταινία «To Catch a Thief».

Στη συνέχεια υιοθέτησαν και άλλα ξενοδοχεία αυτήν την ιδέα και έτσι γεννήθηκε αυτή η γλυκιά παράδοση.

O Cary Grant στην ταινία “To Catch a Thief” με τη Grace Kelly

H σουίτα «Cary Grant»

H σουίτα «Cary Grant»

To bar του «Robies Restaurant and Lounge».

πηγή: womantoc.gr