Γιώργος Χρυσοστόμου: “Μου αρέσουν οι συνεργασίες που με ξεβολεύουν”

2268

Γράφει η Κατερίνα Μαθιουδάκη

Στη δημοσιογράφο Ξένια Γεωργιάδου και στο περιοδικό “Γυναίκα” έδωσε συνέντευξη πρόσφατα ο Γιώργος Χρυσοστόμου, μιλώντας για τη συνεργασία του με το σκηνοθέτη Δημήτρη Καρατζά.

“Μου αρέσουν οι συνεργασίες που με ξεβολεύουν. Τη διαδρομή που μου υποδεικνύει ο Δημήτρης να διανύσω την εκλαμβάνω σαν δώρο, σαν να κάνω δωρεάν σεμινάριο”. Παρόλο που ο έμπειρος ηθοποιός έχει αναμετρηθεί με δεκάδες διαφορετικούς ρόλους στο θεατρικό σανίδι, η αντίδρασή του να βγει με φούστα στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου δεν ήταν από την αρχή θετική. Και εξηγεί: “Στη συνέχεια συνειδητοποίησα πως με το εύρημα της φούστας “έχτιζα” ένα χαρακτήρα ανδρόγυνο, βγάζοντας στην επιφάνεια πολύ έντονα τόσο τη θηλυκή όσο και την αρσενική μου πλευρά”. Ο ρόλος του είναι ο δούκας Ορσίνο που θεωρεί ότι είναι ερωτευμένος με την Ολίβια, στην ουσία όμως είναι ερωτευμένος …με τον ερωτευμένο εαυτό του! “Ένας απόλυτα ρομαντικός ήρωας που τρέφεται με τις δυσκολίες…” τονίζει χαρακτηριστικά.

Ο Γιώργος Χρυσοστόμου πρωταγωνιστεί στη “Δωδέκατη νύχτα” του Ουίλιαμ Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζά, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε πρόβες για να μοιραστεί τη σκηνή με το Μάκη Παπαδημητρίου στο εξαιρετικό “Πέτρες στις τσέπες του” της Marie Jones, που θα κάνει πρεμιέρα με την έλευση της νέας χρονιάς στο θέατρο του Νέου Κόσμου.