Γιώργος Χρυσοστόμου: «Πιστεύω πως η κωμωδία χρειάζεται τη θλίψη για να είναι αστεία»

4879

Γράφει η Κατερίνα Μαθιουδάκη

Σε συνέντευξη στο περιοδικό Τηλέραμα, ο δημοφιλής ηθοποιός μίλησε για την ακατάλυτη χημεία του με την Νάντια Κοντογεώργη αλλά και τον υποτιθέμενο «διαχωρισμό» μεταξύ κωμωδίας και δράματος, στον οποίο στηρίζουν αρκετοί συνάδελφοί του τις επιλογές τους.

H “Νικολέτα” αποτελεί το έτερον ήμισυ του “Διονύση” στην αγαπημένη σειρά του κοινού «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα». Ο ίδιος αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για τη συνεργασία του με τη νεαρή πρωταγωνίστρια: «Δεν την ήξερα καθόλου τη Νάντια και είναι η πρώτη φορά που συνεργάζομαι μαζί της. Διαπιστώνω όμως ότι είναι πολύ φωτεινός άνθρωπος και αληθινό… πολυεργαλείο σε ό,τι αφορά τη δουλειά μας: χορεύει, τραγουδάει, παίζει κωμικά, παίζει δραματικά: είναι καραγκιοζάκι, αλλά συνάμα γοητευτική και πολύ καλή ψυχή.»

Ο Γιώργος Χρυσοστόμου «σπάει ταμεία» μαζί με τον Μάκη Παπαδημητρίου αυτή την εποχή στο εξαιρετικό έργο της Marie Jones “Πέτρες στις τσέπες του” που φιλοξενείται στο θέατρο του Νέου Κόσμου. Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν υπάρχει προτίμηση μετά από τόσα χρόνια υποκριτικής πορείας ανάμεσα στη κωμωδία και το δράμα, ο ίδιος απάντησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια: «Δεν υπάρχει κατά τη γνώμη μου τέτοιος διαχωρισμός, γι’ αυτό και δεν διαλέγω τίποτα. Δεν είναι βανίλια ή σοκολάτα, είναι ένα παγωτό! Πιστεύω πως η κωμωδία χρειάζεται τη θλίψη για να είναι αστεία και ότι δεν υπάρχει πιο κωμική σκηνή από το να κάνεις κάτι με δραματικό τρόπο. Πρόκειται για ισχυρό κράμα και είμαι τυχερός που έχω παίξει όλες τις εκδοχές, γιατί βαριέμαι κι εύκολα. Επίσης να σας πω πως όταν βλέπω άνθρωπο μονίμως χαρούμενο τον κάνω μακριά. Δεν ισχύει, δεν γίνεται να είσαι τόσο μονοδιάστατος. Τέτοιοι τύποι με κάνουν να αναρωτιέμαι τι σόι άνθρωπο έχω στ’ αλήθεια απέναντι μου. Δεν μπορείς να είσαι συνέχεια μια… ευθεία. Τι να το κάνω ο άλλος να είναι μονίμως χαμογελαστός, αλλά να βλέπω ότι για τα λεφτά πουλάει και τη μάνα του;»