Η ανατροπή της νέας φορο-λοταρίας!

913

Την Παραμονή των Χριστουγέννων θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη φορο-λοταρία από το υπουργείο Οικονομικών, με το ποσόν που θα διανεμηθεί να ανέρχεται στα 10 εκατ. ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι 10.000 τυχεροί θα λάβουν ο καθένας από 1.000 ευρώ. Την προηγούμενη ημέρα και συγκεκριμένα το Σάββατο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τους λαχνούς που έχουν συγκεντρώσει με βάση τις ηλεκτρονικές συναλλαγές που πραγματοποιήσαν στο διάστημα Ιανουαρίου-Νοεμβρίου.

Αμέσως μετά την κλήρωση, στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (aade.gr) θα αναρτηθεί ο σχετικός πίνακας με όλους τους λαχνούς που κερδίζουν. Τι πρέπει να γνωρίζουν οι φορολογούμενοι για τη φορο-λοταρία:

1. Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα των κληρώσεων θα λαμβάνονται υπόψη οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται με τη χρήση καρτών ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής

2. Οι τυχεροί θα επιβραβεύονται με χρηματικά ή σε είδος έπαθλα. Το ποσό που μπορεί να κερδίζει κάθε φορολογούμενος στη μηνιαία κλήρωση δεν θα ξεπερνά τα 1.000 ευρώ.

3. Το πλήθος των λαχνών προσδιορίζεται κλιμακωτά, με βάση το άθροισμα των ποσών που αντιστοιχούν στο σύνολο των μηνιαίων συναλλαγών ως εξής:

• Για συνολικό άθροισμα μέχρι 100 ευρώ, 1 λαχνός για κάθε ένα 1 ευρώ.

• Για τα επόμενα 400 ευρώ, δηλαδή συνολικό άθροισμα από 101 ευρώ μέχρι 500 ευρώ, 1 λαχνός για κάθε 2 ευρώ.

• Για τα επόμενα 500 ευρώ, δηλαδή συνολικό άθροισμα από 501 ευρώ μέχρι 1.000 ευρώ, 1 λαχνός για κάθε 3 ευρώ.

• Για το υπερβάλλον ποσό, δηλαδή συνολικό άθροισμα πάνω από 1.001, ένας λαχνός για κάθε τέσσερα ευρώ.

Δηλαδή για συναλλαγές 1.500 ευρώ, ο φορολογούμενος θα λάβει 591 λαχνούς.