Η ασφάλεια των πολιτών το μείζον ζήτημα για τον πρόεδρο της ΝΔ

859

 

Ζήτημα ασφάλειας των ελλήνων πολιτών θέτει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες,αλλά και τις δραματικές εξελίξεις στο προσφυγικό-μεταναστευτικό και ζητεί τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή.

Με αίτησή του προς τον πρόεδρο της Βουλής  Νίκο Βούτση την Τετάρτη, ο κ. Μητσοτάκης  επισημαίνει ότι «οι αποφάσεις και οι αντιδράσεις μας δεν πρέπει να είναι προϊόν φόβου». Υπογραμμίζει, όμως, ότι «η ασφάλεια είναι θεμελιώδες αγαθό για τη ζωή των πολιτών και προϋπόθεση της ελευθερίας και της δημοκρατίας», καθώς και ότι τώρα «αναδεικνύεται ως ύψιστη προτεραιότητα για κάθε δημοκρατικό κράτος».
«Ειδικά για την Ελλάδα, γίνεται αναπόδραστη η ανάγκη εξέτασης του ζητήματος ασφάλειας στις νέες συνθήκες που βιώνει η χώρα εξαιτίας της δραματικής κατάστασης στο προσφυγικό – μεταναστευτικό, που δεν προβλέπεται να βελτιωθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα», αναφέρει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που πήρε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία να γίνει χωριστή συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για να δείξει τη σημασία που δίνει το κόμμα του στο ζήτημα της ασφάλειας τω  ελλήνων πολιτών.

Επικαλούμενες και τις τελευταίες τρομοκρατικές επιθέσεις στην πρωτεύουσα της Ευρώπης, σημειώνει ότι «βάσιμα μπορεί να υποστηριχθεί πως τόσο η πρόσφατη συμφωνία Ε.Ε- Τουρκίας όσο και οι προϋπάρχουσες ευρωπαϊκές συμφωνίες και ρυθμίσεις για επανεγκατάσταση (relocation) προσφύγων, θα αντιμετωπίσουν πρόσθετα προβλήματα στην εφαρμογή τους». Και, προσθέτει, ότι το γεγονός αυτό «θα σημάνει επιπλέον βάρος σε μια ήδη εξαιρετικά δύσκολη – σχεδόν εκτός ελέγχου – κατάσταση στο προσφυγικό – μεταναστευτικό».

«Σε αυτές τις συνθήκες το ζήτημα της ασφάλειας των πολιτών, αλλά και των θεμελιωδών ελευθεριών τους γίνεται θέμα ζωτικής σημασίας για τους Έλληνες πολίτες και για τη χώρα», καταλήγει ο πρόεδρος της ΝΔ.