Η δισκογραφική «Συνάντηση ΙΙ» Μίκης Θεοδωράκης – Στέφανος Κορκολής!

1313

Δεν πρόλαβαν να περάσουν δύο μήνες από την πρώτη παρουσίαση του έργου «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΙΙ» στην σκηνή του ΙΑΝΟΥ και είμαστε στην ευχάριστη θέση να βρεθούμε πάλι όλοι μαζί ώστε αυτή την φορά να γιορτάσουμε το χρυσό πλέον διπλό CD «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΙΙ».


 

Βιολοντσέλο: Μαριλίζα Παπαδούρη

Ξύλινα πνευστά: Βασίλης Δεφίγγος

Για τον δίσκο θα μιλήσει ο κριτικός και ιστορικός μουσικής Γιώργος Μονεμβασίτης


Η αγάπη του κόσμου ήταν τόσο άμεση, που σε χρόνο ρεκόρ κόντρα στους καιρούς, είχε ως αποτέλεσμα το διπλό CD «ΣΥΝΤΑΝΗΣΗ ΙΙ», με «σχεδόν» άγνωστα έργα του μεγάλου μας οικουμενικού μουσουργού Μίκη Θεοδωράκη, να γίνει χρυσό!

Σημαντικοί άνθρωποι των τεχνών, των γραμμάτων και του τύπου, θα τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση, η οποία θα είναι και μουσική εκδήλωση! Ο Στέφανος Κορκολής και η Σοφία Μανουσάκη θα ερμηνεύσουν ζωντανά κάποια από τα έργα που συμπεριλαμβάνονται στη «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΙΙ».

Σπουδαία έργα του μεγάλου μουσουργού Μίκη Θεοδωράκη, σε ενορχηστρώσεις και μεταγραφές του Στέφανου Κορκολή και ερμηνεία της Σοφίας Μανουσάκη, σε πρώτη πανελλαδική κυκλοφορία από την Panik Platinum.

Σας περιμένουμε όλους σε αυτή την γιορτή του πολιτισμού!


 

“Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε: το βράδυ στις 21:30 στον ΙΑΝΟS, Σταδίου 24, Αθήνα: 210 3217917”

«Είσοδος ελεύθερη»


Η  εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά στο IANOS.RADIO


 

  • Λίγα λόγια για τον δίσκο:

CD “ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ II” – ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ | ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΡΚΟΛΗΣ

Ερμηνεία τραγουδιών: ΣΟΦΙΑ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ

Σπουδαία έργα του μεγάλου μουσουργού Μίκη Θεοδωράκη, σε ενορχηστρώσεις και μεταγραφές του Στέφανου Κορκολή και ερμηνεία της Σοφίας Μανουσάκη, σε Α’ πανελλαδική κυκλοφορία από την Panik Platinum”.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η δισκογραφική εταιρεία Panik Platinum, έχει την τιμή να παρουσιάζει τον σπουδαίο κύκλο τραγουδιών του μεγάλου μουσουργού Μίκη Θεοδωράκη “Μια Θάλασσα Γεμάτη Μουσική” (σε ποίηση Δήμητρας Μαντά) όπως επίσης και τους “Χαιρετισμούς” (σε ποίηση Γιάννη Θεοδωράκη, Αγγελικής Ελευθερίου και Μίκη Θεοδωράκη). Δύο έργα που ανήκουν στα Προδομένα Έργα, όπως ο ίδιος ο συνθέτης τα αποκαλεί, της περιόδου 1980 – 2000.

Ο Μίκης Θεοδωράκης εμπιστεύθηκε για τις ενορχηστρώσεις και τις μεταγραφές των έργων τον “πρεσβευτή” της μουσικής του, όπως ο ίδιος έχει αποκαλέσει δημόσια, τον διεθνούς φήμης πιανίστα και συνθέτη Στέφανο Κορκολή.

Στην ερμηνεία των τραγουδιών η εξαιρετική Σοφία Μανουσάκη, η οποία ξεκίνησε την καριέρα της, μόλις πριν δύο χρόνια (!) ερμηνεύοντας Μίκη Θεοδωράκη (“ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ” – Χρυσός δίσκος).

Αυτή η μοναδική και πολυτελής κασετίνα περιέχει και το αριστουργηματικό έργο με τίτλο “Μικρή Σουίτα για Πιάνο” σε μία από τις σπάνιες ηχογραφήσεις του.

Γι΄ αυτό το διπλό CD ο Μίκης Θεοδωράκης έγραψε:

Αγαπητοί μου Σοφία και Στέφανε,

Η συγκίνηση και η χαρά μου για το νέο CD είναι μεγάλη.

Σας ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου για το νέο υπέροχο δώρο που μου προσφέρατε.

Θέλω να ελπίζω ότι το κοινό, διεθνές και προ παντός ελληνικό, θα εκτιμήσει την αναγέννηση αυτών των δύο ξεχασμένων κύκλων τραγουδιών μου, όχι μόνο για την υψηλή στάθμη του μεγάλου ταλέντου σας αλλά και για το υψηλό σας ήθος.

Σας ευχαριστώ και σας χαιρετώ με αγάπη,

Μίκης Θεοδωράκης

– 28.10.2016 –