Η ΕΥΠ πίσω από τις υποκλοπές, υποστηρίζει η Tagesspiegel. Τι απαντά ο Ρουμπάτης

863

Την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και προσωπικά τον επικεφαλής της Γιάννη Ρουμπάτη, «καρφώνει» η γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel για την υποκλαπείσα συνομιλία μεταξύ Τόμσεν και Βελκουλέσκου.
«Ο Γιάννης Ρουμπάτης ανήκει πιθανόν σε αυτούς που τρίβουν τα χέρια τους. Ο επικεφαλής της ελληνικής υπηρεσίας πληροφοριών, ένας άνθρωπος του Τσίπρα, θεωρείται ως η εύλογη πηγή της διαρροής, η οποία κλόνισε την ήδη προβληματική σχέση μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της» αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η υποκλοπή έγινε σε ένα τηλεφώνημα από δωμάτιο του Χίλτον στην Αθήνα προς την έδρα του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον και στη συνέχεια δημοσιεύτηκε στα WikiLeaks.

«Από την απόδοση  στα ελληνικά του επωνύμου “Velculescu” σε “Velkouleskou” είναι ενδεικτική η “παρεμβολή ελληνικού δάκτυλου”» επιμένει η εφημερίδα, παρά το γεγονός ότι η ιστοσελίδα WikiLeaks ανέλαβε την ευθύνη για το επίμαχο ορθογραφικό λάθος.

Τι απάντησε ο διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Γιάννης Ρουμπάτης:

“Αποστολή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών είναι η προστασία της Εθνικής μας Ασφάλειας και της Εθνικής μας Κυριαρχίας. Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών λειτουργεί με βάση την ελληνική νομοθεσία, η οποία απαιτεί πάντα Εισαγγελική Παραγγελία για την αντιμετώπιση εγκληματικών δράσεων ή άλλων απειλών.”