Η Τζούλια Ρόμπερτς “αποκαλύπτεται” στην Κέιτ Μπλάνσετ

982

Η διάσημη ηθοποιός Κέιτ Μπλάνσετ κοσμεί το εξώφυλλο στο τελευταίο τεύχους του περιοδικού Interview, στο οποίο δίνει συνέντευξη στη συνάδελφό της, ηθοποιό Τζούλια Ρόμπερτς μιλώντας για τη ζωή, την οικογένεια και τις επιλογές στην καριέρα της.

Οι δύο βραβευμένες με Όσκαρ ηθοποιοί, συζητούν για τη βιομηχανία του κινηματογράφου και αποκαλύπτουν τι τους ωθεί να συνεχίσουν να κάνουν ταινίες.

«Ίσως είναι καιρός να σταματήσουμε», αναρωτιέται η Κέιτ Μπλάνσετ, αλλά η Τζούλια Ρόμπερτς της λέει να σταματήσει να λέει τέτοια πράγματα.

«Όχι, αλλά είναι πραγματικότητα. Πρέπει να πάω στη σκηνή με τα εσώρουχα μου και πάλι, και σκέφτομαι, γιατί; Γιατί δεν μπορώ να εκτρέφω απλά κοτόπουλα και να διαβάζω Προυστ; Όλους αυτούς τους τόμους που έχω αγοράσει και δεν έχω ακόμη διαβάσει. Γιατί δεν επέλεξα αυτούς; Γιατί εξακολουθώ να κάνω ταινίες;» αναρωτιέται η Μπλάνσετ.

Αδυνατώντας να βρει έναν λόγο, η Κέιτ Μπλάνσετ θέτει το ερώτημα στην Τζούλια Ρόμπερτς, η οποία απαντάει: «Μου τηλεφωνούν». Αν και η ηθοποιός παραδέχθηκε ότι αισθάνθηκε «ανασφαλής» για τη δουλειά της για πρώτη φορά όταν έκανε την πρώτη της ταινία με τον σύζυγο Ντάνι Μόντερ. «Ξαφνικά σκέφτηκα: Θεέ μου, αυτό που κάνω για να ζήσω είναι τόσο ανόητο. Αποκαλώ τον εαυτό μου με διαφορετικό όνομα. Φοράω τα ρούχα κάποιου άλλου».

Η Τζούλια Ρόμπερτς στη συνέχεια αυτής της πρωτότυπης συνέντευξης, ρωτάει την Κέιτ Μπλάνσετ ποιο είναι το είδος των ρόλων που απέρριψε αμέσως. «Όταν νιώθω ότι είναι μια προ-μασημένη έκδοση ρόλου που έχω ήδη υποδυθεί» απαντά εκείνη. «Όπως μια διαφήμιση μαργαρίνης, για την οποία το πρακτορείο σκέφτεται, αυτό λειτούργησε πριν, έτσι, ας το κάνουμε και πάλι!»

«Όταν ενσάρκωσα τη βασίλισσα Ελισάβετ, μου πρόσφεραν μυριάδες ρόλους που ήταν βασικά η ίδια ιστορία με διαφορετικά κοστούμια. Δεν υπήρχε καμία πιθανότητα να ανακαλύψουμε κάτι νέο. Δεν υπήρχε κανένα ρίσκο» τονίζει η Κέιτ Μπλάνσετ.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης η Τζούλια Ρόμπερτς αναφέρει ότι απέτυχε να μετατρέψει την οικογένειά της σε χορτοφαγική, παίρνοντας για κατοικίδια γουρουνάκια με τα ονόματα Benson και Hedges.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ