Η Sony Music έλυσε τη συνεργασία της με τον R. Kelly

672

Η Sony Music αποφάσισε να λύσει τη συνεργασία της με τον τραγουδιστή της R&B, σόουλ και χιπ-χοπ και δισκογραφικό παραγωγό R. Kelly, σύμφωνα με δημοσίευμα του Varitey.

Δεν προβλέπεται η δημοσίευση ανακοίνωσης για την απόφαση στο αμέσως επόμενο διάστημα, ανέφερε πηγή, η οποία πρόσθεσε ότι η παρουσία του R. Kelly στον ιστότοπο της RCA Records, (της δισκογραφικής εταιρείας που ανήκει στη Sony Music) και στον κατάλογο με τους καλλιτέχνες της, δεν θα υποδηλώνει την αναχώρησή του από την εταιρεία.

Η τελευταία κυκλοφορία του R. Kelly με την ετικέτα RCA/Sony ήταν ένα άλμπουμ με τραγούδια Χριστουγέννων το 2016. Από τότε κυκλοφόρησε αρκετά τραγούδια ανεξάρτητα πιθανώς με τη συγκατάθεση της Sony και με tweet ανακοίνωσε νωρίτερα φέτος ότι ετοιμάζει νέο άλμπουμ.

Η απόφαση της Sony έρχεται μετά τα δημόσια αιτήματα που διατυπώνονται εδώ και χρόνια και από εκστρατεία και συλλογή υπογραφών που διοργάνωσαν μέλη του κινήματος #MuteRKelly με στόχο να χωρίσουν οι δρόμοι της εταιρείας και του τραγουδιστή και πρώην επαγγελματία παίκτη του μπάσκετ.

Τα αιτήματα έγιναν εντονότερα μετά την κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ του Lifetime “Surviving R. Kelly”, στο οποίο πολλές γυναίκες τον κατηγορούν για σεξουαλική κακοποίηση. Τις τελευταίες εβδομάδες, ένα αεροπλάνο που μίσθωσε η οργάνωση γυναικών UltraViolet και στο οποίο αναγράφεται το μήνυμα “RCA / Sony: Drop Sexual Predator R. Kelly” (RCA/Sony: Παράτα το σεξουαλικό αρπακτικό R. Kelly) πετούσε πάνω από τα γραφεία της Sony Music στο Λος Άντζελες. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε και έξω από την έδρα της Sony στη Νέα Υόρκη.

Καταγγελίες γυναικών που έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από τον τραγουδιστή χρονολογούνται πριν από 20 χρόνια.

Ο R. Kelly κατηγορήθηκε για παιδική πορνογραφία το 2000 μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο που τον παρουσίαζε να έχει σεξουαλική επαφή με μια ανήλικη γυναίκα (ο ράπερ απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες το 2008, αφού η γυναίκα αρνήθηκε να καταθέσει εναντίον του).

Το 1995, όταν ήταν 27 ετών, παντρεύτηκε για ένα μικρό διάστημα την τραγουδίστρια Aaliyah, η οποία ήταν τότε 15 ετών.

 

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ