Η 25χρονη πριγκίπισσα που χάνει το στέμμα της επειδή ερωτεύτηκε κοινό θνητό

804

Γιαπωνέζα πριγκίπισσα θα χάσει τα πλεονεκτήματα της βασιλικής ζωής της για να παντρευτεί έναν κοινό θνητό που γνώρισε σε ένα εστιατόριο.

Δεν είναι η ζωή όλων των γαλαζοαίματων του πλανήτη εξίσου παραμυθένια με την αντίστοιχη των μελών της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας ή της Ευρώπης γενικότερα. Και οι ιστορίες της κοινής θνητής που έγινε γαλαζοαίματη (βλέπε Λετίσια Ισπανίας ή Κέιτ Μίντλετον) δεν προβλέπονται στην Ιαπωνία. Εκεί οι κανονισμοί είναι πολύ αυστηροί και δεν επιτρέπουν σε γαλαζοαίματο να συσχετιστεί με κοινό θνητό.

Κάτι που αποδεικνύεται από το το γεγονός ότι η εγγονή του αυτοκράτορα Akihito της Ιαπωνίας θα χάσει τα βασιλικά της προνόμια επειδή ερωτεύτηκε έναν κοινό θνητό, και αποφάσισε να ακολουθήσει την καρδιά της και να τον παντρευτεί.

นับเป็นข่าวดีครั้งใหญ่ของประเทศญี่ปุ่น เมื่อมีการประกาศหมั้นหมาย ระหว่างเจ้าหญิงมะโกะแห่งอะกิชิโนะ ในพระชนมายุ 25 ชันษา  และหนุ่มสามัญชน เคอิ โคมูโระ  ที่ปรึกษาด้านกฏหมาย อายุ 25 ปี เท่ากัน โดยแหล่งข่าวเปิดเผยว่าทั้งคู่พบกันเมื่อ 5 ปีก่อน ขณะศึกษาอยู่ที่ International Christian University ในกรุงโตเกียว โดยเริ่มจากการเป็นเพื่อนร่วมชั้นเรียนและค่อยๆ ศึกษาดูใจกันเรื่อยมา ความสัมพันธ์ครั้งนี้ได้รับพระอนุญาต และอยู่ในสายตาพระบิดา เจ้าชายฟุมิฮิโตะ เจ้าอะกิชิโนะ และเจ้าหญิงคิโกะ พระมารดาเสมอ โดยคาดว่าเจ้าหญิงมะโกะจะทรงสละฐานันดรศักดิ์ ตามกฎมณเฑียรบาลของญี่ปุ่นและเข้าพิธีอภิเสกสมรสในปีหน้านี้ #Hellomagazinethailand #Hellothupdate #RoyalJapan #Royalnews #PrincessMako cr.gettyimages

A post shared by HELLO! Magazine Thailand (@helloth_official) on

Πηγή: thetoc