Ισόβια σε έλληνα πιλότο ζητούν οι τούρκοι!

804

Νέα προκλητικότητα από τους τούρκους, που ζητούν την καταδίκη σε δις ισόβια Έλληνα πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας υποστηρίζοντας ότι κατέρριψε τουρκικό F-16 στο Αιγαίο το 1996.

Το αίτημα κατέθεσαν τα παιδιά του Τούρκου πιλότου Ναίλ Ερντογάν, το αεροσκάφος του οποίου κατέπεσε στις 8 Οκτωβρίου 1996 νότια της Χίου επικαλούμενοι τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί από την τουρκική δικαιοσύνη. Όπως μεταδίδει η εφημερίδα Hurriyet, το γραφείο του γενικού εισαγγελέα στην Άγκυρα ολοκλήρωσε την έρευνα μελετώντας στοιχεία απο τα ραντάρ και καταγεγραμμένες συνομιλίες που έλαβε από το τουρκικό γενικό επιτελείο.

Οι τούρκοι ζητούν ο πιλότος του ελληνικού Mirage 200 Θάνος Γρίβας να καταδικαστεί σε δις ισόβια για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για ενέργειες που υποβαθμίζουν την ανεξαρτησία του κράτους. «Στην κατάθεσή του ο συγκυβερνήτης του Ερντογάν υποστήριξε ότι το τουρκικό F-16 κατερρίφη από πύραυλο που εκτοξεύτηκε από ένα από τα αεροσκάφη “χωρίς κίνητρο” σε διεθνή εναέριο χώρο» , αναφέρεται στο αίτημα των τουρκικών αρχών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιστολή έχει ήδη σταλεί στον Άρειο Πάγο.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της οικογένειας Ερντογάν υποστηρίζει ότι η δίκη θα διεξαχθεί στην Τουρκία εκτός αν λάβουν δράση οι Ελληνικές αρχές επικαλούμενος συμφωνία δικαστικής συνδρομής που έχουν Τουρκία και Ελλάδα.