Καταστροφικό το πέρασμα της κακοκαιρίας από την Κρήτη – Αγωνία για τον αγνοούμενο

864

Καταστροφικό ήταν το πέρασμα της κακοκαιρίας από την Κρήτη, όπου δύο γέφυρες κατέρρευσαν στον νομό Χανίων, ενώ παράλληλα, εξακολουθεί να αγνοείται από το απόγευμα της Δευτέρας κτηνοτρόφος 61 ετών, ο οποίος παρασύρθηκε μαζί με το αυτοκίνητό του από χείμαρο.

Στον Πλατανιά του Δήμου Ρεθύμνου, την ίδια ώρα, υπό τον φόβο υπερχείλισης, έγινε σύσταση στους πολίτες να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους, ειδικά σε εκείνους που διαμένουν σε ισόγεια, χωρίς να έχει δοθεί εντολή εκκένωσης.

«Φοβηθήκαμε μήπως είχαμε υπερχείλιση και ενημερώσαμε το απόγευμα ότι θα ήταν καλό να μεταφερθούν οι πολίτες μακριά από τα σπίτια τους. Αυτή την ώρα, περίπου 20 άτομα φιλοξενούνται στο ΚΑΠΗ, όπου υπάρχει κατάλληλος χώρος και το λεωφορείο του Δήμου βρίσκεται σε επιφυλακή, σε σημεία όπου υπάρχει κίνδυνος πλημμυρικού φαινομένου», ανέφερε το βράδυ της Δευτέρας, ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης, στο kathimerini.gr. Ο ίδιος τόνισε ότι τα περισσότερα προβλήματα στο Δήμο Ρεθύμνου εντοπίζονται στο αγροτικό και στο επαρχιακό δίκτυο, κάνοντας λόγο μάλιστα για «πρωτοφανείς καταστάσεις» λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Στα Χανιά, μετά την κατάρρευση της γέφυρας του Κερίτη,κατέρρευσε και η γέφυρα του Πλατανιά στην παλαιά εθνική οδό, αργά το απόγευμα της Δευτέρας. H πρώτη, μάλιστα, είχε υποστεί σημαντικές ζημιές από την κακοκαιρία της 14ης Φεβρουαρίου, και χθες δεν κατάφερε να αντέξει τον τεράστιο όγκο των νερών.

Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν εκ νέου, σήμερα Τρίτη, και οι έρευνες για τον εντοπισμό του 61χρονου κτηνοτρόφου, το αυτοκίνητο του οποίου βρέθηκε άδειο, λίγες ώρες μετά την εξαφάνισή του.

Σταδιακά βελτίωση του καιρού αναμένεται στο νησί από σήμερα το απόγευμα.