Κλείνουν τα Τέμπη οι αγρότες – Αποκλεισμοί και σε άλλα σημεία της χώρας

946

Οι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους και σχεδιάζουν να αποκλείσουν τα Τέμπη σήμερα, στήνοντας μπλόκο στην εθνική οδό Αθηνών- Θεσσαλονίκης.

Οι αγρότες του θεσσαλικού μπλόκου αναμένεται το μεσημέρι του Σαββάτου να κατευθυνθούν στις σήραγγες των Τεμπών με τρακτέρ, κόβοντας στα δύο τη χώρα για ορισμένες ώρες. Τη σχετική απόφαση έλαβε το μπλόκο της Νίκαιας, αντιδρώντας στην άρνηση της κυβέρνησης για συνάντηση με κλιμάκιο υπουργών υπό τον πρωθυπουργό ή τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Παράλληλα, η συντονιστική επιτροπή των μπλόκων δεν αποκλείει την κάθοδο αγροτών στην Αθήνα.

Κινητοποιήσεις  ετοιμάζουν οι αγρότες και σε άλλα σημεία της χώρας. Στην Καστοριά, θα κάνουν συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι, έξω από το γραφείο της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Ολυμπίας Τελιγιορίδου. Ακόμη, σε αποκλεισμό του δρόμου και στο Δερβένι, από τις 13:00 έως τις 14:00, προσανατολίζονται οι αγρότες της περιοχής, που επιδιώκουν να κλείσουν και τους παράδρομους στη δυτική είσοδο και έξοδο της Θεσσαλονίκης προς Καβάλα.

Επίσης, περίπου στις 12:00 θα κλείσουν αγρότες τον δρόμο στο ύψος των Μαλγάρων, ενώ την ίδια ώρα θα κινητοποιηθούν και οι αγρότες στην Κουλούρα Ημαθίας. Στις Σέρρες οι αγρότες θα προχωρήσουν σε κλείσιμο δρόμων μετά τις 2 το μεσημέρι.

Επιπλέον, η Παναιτωλοακαρνανική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αγροτών καλεί σε αποκλεισμό της Ιονίας Οδού από τις 19:00 έως τα μεσάνυχτα, στο ύψος του κόμβου Μπάγια.