Κορυφαίοι καλλιτέχνες τραγουδούν για τα θύματα του Γκρένφελ – Στη χορωδία 300 κάτοικοι

1098

 

Ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της βρετανικής μουσικής, πενήντα στον αριθμό, ανάμεσά τους ο ράπερ Stormzy, ο Ρόμπι Γουίλιαμς και οι Who, κυκλοφόρησαν ένα δίσκο, τα έσοδα του οποίου θα δοθούν στους πυρόπληκτους του πολυώροφου κτιρίου κατοικιών στο δυτικό Λονδίνο.

Το τραγούδι, μια διασκευή του κλασικού «Bridge Over Troubled Water» των Σάιμον και Γκάρφανκελ, ερμηνεύουν επίσης η Λιόνα Λιούις, ο Τζέιμς Μπλαντ και χορωδία στην οποία συμμετέχουν 300 κάτοικοι της περιοχής, μεταξύ τους ορισμένοι επιζήσαντες της πυρκαγιάς.

Το single Bridge Over Troubled Water που υπογράφουν οι Artists for Grenfell, είναι μια πρωτοβουλία του μουσικού παραγωγού της ποπ και κριτή τηλεοπτικού σόου με ταλέντα Σάιμον Κάουελ. Όλα τα έσοδα θα δοθούν στο London Community Foundation.

Η ιστοσελίδα www.artistsforgrenfell.com. δημιουργήθηκε για να ενθαρρύνει τον κόσμο να κάνει μια οποιαδήποτε δωρεά, η οποία μαζί με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τις πωλήσεις του δίσκου, θα δοθεί στο The London Community Foundation για τη βοήθεια των πληγέντων από το φρικτό συμβάν.