Υλικά συνταγής
- 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο με την πέτσα
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγα φρέσκα μυρωδικά
- θυμάρι
- ρίγανη
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 10 ντοματίνια
- πουρές πατάτας για το σερβίρισμα
Για την σάλτσα
- 1 σπιτικό ζωμό ψυγείου κότας
- 300 γραμ. ασπρομανίταρα
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
- 1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
- 1 κ.σ. αλεύρι (προαιρετικά)
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- λίγο ζεστό νερό
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο ή φρέσκα μυρωδικά
Εκτέλεση
Για το φιλέτο κοτόπουλο με μουστάρδα, αλατοπιπερώνουμε πρώτα το κοτόπουλο φιλέτο. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι.
Τα ψήνουμε για 4 λπετά από κάθε πλευρά. Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά. Τα βάζουμε σε ταψάκι και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς C σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά, ανάλογα με το πόσο παχύ είναι το φιλέτο. Αφού τα βγάλουμε από τον φούρνο τα ξεκουράζουμε σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο για 5-6 λεπτά.
Διατηρούμε το κοτόπουλο φιλέτο ζεστό.
Στο ίδιο τηγάνι που ψήσαμε με το κοτόπουλο προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά για 4 λεπτά προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Σοτάρουμε για 3 λεπτά σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως. Προσθέτουμε τη μουστάρδα το σπιτικό ζωμό κότας και περίπου 1 φλ. νερό.
Παίρνουμε όλα τα ζουμιά του ταψιού και τα ρίχνουμε στην σάλτσα μανιταριών. Τρίβουμε πιπέρι και σιγοβράζουμε την σάλτσα να πυκνώσει για λίγα λεπτά. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.
Σερβίρουμε τον πουρέ σε πιάτα, προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα ψητά ντοματίνια και γαρνίρουμε τριγύρω με την σάλτσα.
Πηγή: argiro