Κοτόπουλο ρολό κρασάτο

1346

Εύκολο και γρήγορο ρολό κοτόπουλο, με πυκνή σάλτσα κρασιού

Υλικά συνταγής

  • 1 ρολό κοτόπουλο
  • 1 κ.σ αλεύρι
  • 4 κ.σ ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια σε χοντρές φέτες
  • 2 καρότα σε χοντρές φέτες
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 2 κλωνάρια σέλερυ σε κομμάτια
  • 1 ντομάτα ώριμη (χαραγμένη)
  • 1/4 φλ. κονιάκ
  • 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 2 φλ. ζωμός κότας ή ζεστό νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • βότανα (δαφνόφυλλο-φρέσκο θυμάρι-κλωνάρια μαϊντανού)

Εκτέλεση

Για το ρολό κοτόπουλο με σάλτσα κρασιού, αφήνουμε το ρολό για 30′ σε θερμοκρασία δωματίου.

Ταμπονάρουμε το ρολό κοτόπουλο στο αλευρι και τινάζουμε να φύγει το περιττό.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια κατσαρόλα και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ροδίζουμε το ρόλο  γύρω-γύρω, μέχρι να αποκτήσει ρόδινη κρούστα. Θα χρειαστεί περίπου 10 λεπτά.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε χοντρά κομμάτια, το σκόρδο σπασμένο, τα καρότα κομμένα σε χοντρές φέτες και το σέλερι. Σοτάρουμε για 4-5′.

Προσθέτουμε τη ντομάτα χαραγμένη και σβήνουμε με το κονιάκ. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το κρασί. Αφήνουμε να μειωθεί το κρασί κατα 1/3. Τέλος, ρίχνουμε και το ζωμό.

Προσθέτουμε τα βότανα, σκεπάζουμε και από την ώρα που θα πάρει βράση, βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 45′ .

Αφαιρούμε το ρόλο από τη σάλτσα και το βάζουμε σε πιατέλα. Το σκεπάζουμε και το διατηρούμε ζεστό.

Σουρώνουμε σε ψιλή σίτα το ζωμό, πιέζουμε με κουτάλα τα λαχανικά να λιώσουν για να πάρουμε όσα περισσότερα υγρά μπορούμε. Ξαναβάζουμε τη σουρωμένη σάλτσα στη φωτιά και αφήνουμε να βράσει δυνατά για λίγα λεπτά, μέχρι να πύκνωσει. Aλατοπιπερώνουμε προς το τέλος.

Κόβουμε το ρόλο σε κομμάτια και το βάζουμε μέσα στην πυκνή σάλτσα για ένα με 2′ να σιγοβράσει. Το βάζουμε  στην πιατέλα, περιχύνοντάς το με την πυκνή σάλτσα.  Σερβίρουμε με λαχανικά.

Πηγή: argiro.gr