ΚΟΥΖΙΝΑ και ΕΥΗΜΕΡΙΑ-Β΄ ΜΕΡΟΣ

757

Γράφει η  Ελένη ΚαΐρηΣυγγραφέας,Σύμβουλος Αρμονίας του Χώρου(το ελληνικό φενγκ σούι)

Η κουζίνα είναι ένας χώρος με την δική του λειτουργικότητα και ιδιαιτερότητα και πρέπει να της δίνεται η σωστή της αξία και θέση της στην ζωή μας. Γι’ αυτόν τον λόγο οι ενιαίοι χώροι δεν είναι κατάλληλοι, και θεωρούνται πλέον στο εξωτερικό και από πολλούς στην Ελλάδα, παλαιάς μόδας.

Η ενέργεια, η οποία δημιουργείται στην κουζίνα με την παρασκευή του φαγητού είναι πολύ υψηλή και την ώρα εκείνη θετική και επωφελής, όμως πρέπει να παραμένει εκεί και να μην διοχετεύεται μαζί με τα λίπη, τα οποία παράγονται, στους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού. Δεν πρέπει να αναμιγύνονται οι ενέργειες των διαφόρων δωματίων, διότι έχουν η κάθε μία, την δική τους, ξεχωριστή ποιότητα.Εκτός αυτού η κουζίνα, όσο ωραία και περιποιημένη και αν είναι, δεν ανήκει στο σαλόνι ή στην τραπεζαρία.. Άλλη είναι η ατμόσφαιρα του σαλονιού και της τραπεζαρίας και άλλη του χώρου όπου μαγειρεύει κανείς. Όταν ο χώρος είναι ενιαίος χάνεται η θαλπωρή και η ρομαντική ατμόσφαιρα, την οποία μπορούν να προσφέρουν ένα καλόγουστο σαλόνι και μία ωραία τραπεζαρία. Το κάθε δωμάτιο πρέπει να προορίζεται για την δική του, ιδιαίτερη χρήση. Στην μεν κουζίνα παρασκευάζεται το πολύτιμο φαγητό, όμως, πέραν αυτής της λειτουργίας, η θέα της στο σαλόνι ή στην τραπεζαρία δημιουργεί προχειρότητα και απογυμνώνει αυτούς τους χώρους από την δική τους ιδιαιτερότητα.

Το φαγητό και τα διάφορα γεύματα, τα οποία παίρνουμε καθημερινώς, είναι τόσο αυτονόητα ώστε ίσως να μην έχετε σκεφθεί ακόμα την πραγματική τους αξία και το αληθινό τους νόημα. Η λήψη της τροφής δεν αποσκοπεί απλά στο να μας συντηρεί, είναι η ενέργεια με την οποία ανταποκρινόμαστε στις καθημερινές μας ασχολίες και το βαρόμετρο της αποδοτικότητάς μας. Φροντίστε να είναι υψηλή η ενέργεια της κουζίνας σας για να είναι ανάλογα υψηλή και η αποδοτικότητά σας και, σαν φυσικό αποτέλεσμα, η επιτυχία σας και η ευημερία σας.

 Η κουζίνα σας δείχνει την πορεία των οικονομικών σας. Καλό, εύγεστο, σπιτικό φαγητό σημαίνει υγεία, κουζίνα με δυνατή ενέργεια, σημαίνει ΕΥΗΜΕΡΙΑ.

Με αποσπάσματα από το βιβλίο μου ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ

H Ελένη Καΐρη είναι συγγραφέας των βιβλίων:

Feng shui-η τέχνη του ευ ζήν

Το ελληνικό φενγκ σούι

Το φενγκ σούι του έρωτα-το ερωτικό ευ ζην

www.hellenicfengshui.com

www.alphawaves.gr