Κρέπες σοκολάτας του Άκη Πετρετζίκη

2203

Υλικά

125 γρ. αλεύρι
30 γρ. κακάο
400 γρ. γάλα
2 αυγά
50 γρ. ζάχαρη
100 γρ. κρέμα γάλακτος
βούτυρο ή ελαιόλαδo για το τηγάνι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα όλα τα στερεά πάρα πολύ καλά.

Προσθέτουμε το 1/3 από το γάλα και όλη την κρέμα και ενσωματώνουμε μέχρι να γίνει μία πάστα.

Χτυπάμε ελαφριά τα αυγά και τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα.

Το υπόλοιπο γάλα το προσθέτουμε σε δύο δόσεις και το ανακατεύουμε καλά. (Ο λόγος που τα κάνουμε όλα αυτά είναι για να μη σβολιάσει το μείγμα.)

Το αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά. (Όσο περισσότερο το αφήνουμε στο ψυγείο τόσο το καλύτερο είναι.)

Το περνάμε από μια σίτα έτσι ώστε να κρατήσουμε τυχόν σβόλους που έχουν μείνει.

Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Με τη βοήθεια ενός κομματιού πατάτας που το καρφώνουμε με ένα πιρούνι, αλείφουμε το τηγάνι με ελαιόλαδο ή βούτυρο.

Ρίχνουμε μισή κουτάλα από το μείγμα και ψήνουμε και από τις 2 μεριές μέχρι να είναι έτοιμο. (Προσοχή μην αρπάξουν οι κρέπες μας γιατί το κακάο καίγεται πολύ εύκολα.)

Tip: Συνοδεύουμε με παγωτό, πραλίνα φουντουκιού ή φρούτα

πηγή: akispetretzikis.com