Προετοιμασία: 20′
Μαγείρεμα: 30′
Για 4 άτομα
Υλικά
500 γραμμ. μανιτάρια λευκά (Champignon)
250 γραμμ. μανιτάρια πλευρώτους
3κ.σ. ελαιόλαδο
1 ποτήρι κρασί λευκό ξηρό
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 πατάτα κομμένη σε κυβάκια
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
3κ.σ. φυλλαράκια μαϊντανού ψιλοκομμένα
1 λίτρο ζωμός κότας
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Πλύνε και σκούπισε τα μανιτάρια και κόψε τα σε λεπτές φέτες. Ζέστανε το λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρισε το σκόρδο και το πράσο σε χαμηλή φωτιά για 1 λεπτό. Ρίξε τα μανιτάρια, σκέπασε και μαγείρεψέ τα μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους. Ρίξε το κρασί, το ζωμό (να είναι ζεστός), την πατάτα και άφησέ τα να βράσουν με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 10-15 λεπτά. Κατέβασε από τη φωτιά και πολτοποίησε το μείγμα με ραβδομπλέντερ. Συνέχισε το βράσιμο για άλλα 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να χυλώσει ελαφρώς η σούπα. Πρόσθεσε το μαϊντανό, το πιπέρι, ανακάτεψε και σερβίρισε.
Θρεπτική αξία ανά μερίδα 172 θερμίδες, 11 γραμμ. λιπαρά, 18 γραμμ. υδατάνθρακες, 6 γραμμ. πρωτεΐνες, 2,9 γραμμ. φυτικές ίνες.
Πηγή:shape.gr